Τι περίεργο συμβαίνει με αυτή τη φωτογραφία των δύο προέδρων των ΗΠΑ

Μια οπτική ψευδαίσθηση που έγινε viral.
THE CARTER CENTER

Βλέπετε κάτι περίεργο σε αυτή τη φωτογραφία από τη συνάντηση του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και την πρώην πρώτη κυρία, Ροζαλίν;

Ναι, αυτό που βλέπετε εσείς, το είδε και όλο το ίντερνετ και έκανε αυτή την φωτογραφία viral. Το ζεύγος Μπάιντεν φαίνεται τεράστιο και το ζεύγος Κάρτερ μικροσκοπικό.

Η εξήγηση

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπάιντεν είναι πράγματι ελαφρώς ψηλότερος από τον Κάρτερ, ωστόσο αυτή η αίσθηση ότι βρίσκονται σε κουκλόσπιτο είναι αποτέλεσμα παραμόρφωσης που προκαλείται από τη χρήση ενός ευρυγώνιου φακού, λέει ο editor φωτογραφιών του BBC, Φίλιπ Κουμς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεγεθύνονται όσοι βρίσκονται στην άκρη του πλαισίου, ενώ ωθούνται προς τα πίσω όσοι βρίσκονται στη μέση.

Είναι ένα οπτικό εφέ που οι φωτογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους, ή όπως στην περίπτωση αυτή, μπορεί να δημιουργήσει μια οπτική ψευδαίσθηση.

«Ψηφίσαμε τον Μπάιντεν επειδή είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος με υγιείς πολιτικές, αλλά επίσης επειδή αυτός και η Τζιλ είναι γίγαντες που θα σας συντρίψουν αν τους κάνετε να θυμώσουν», έγραψε μια χρήστρια του twitter.

Μια άλλη διόρθωσε τη φωτογραφία «μεγαλώνοντας» τους Κάρτερ.

Δημοφιλή