ΔΙΕΘΝΕΣ
06/04/2020 08:47 EEST

Τίγρης θετική στον κορονοϊό βρέθηκε στον Ζωολογικό κήπο του Μπρονξ

Υπεβλήθη σε τεστ όταν αρκετά από τα λιοντάρια και τις άλλες τίγρεις του ζωολογικού κήπου άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα αναπνευστικής ασθένειας.

WCS
H Νάντια είναι 4 ετών και κατάγεται από τη Μαλαισία.

Μία τίγρης στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ, στη Ν. Υόρκη, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η ανακοίνωση έγινε από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) και είναι η πρώτη περίπτωση που καταγράφεται στα χρονικά. 

Η τίγρης υπεβλήθη σε τεστ όταν αρκετά από τα λιοντάρια και τις άλλες τίγρεις του ζωολογικού κήπου άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα αναπνευστικής ασθένειας. Σύμφωνα με το USDA, όλα τα ζώα αναμένεται να αναρρώσουν σύντομα. 

H τίγρης που βρέθηκε θετική λέγεται Νάντια, είναι 4 ετών και κατάγεται από τη Μαλαισία. Οπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, τόσο η Νάντια, όσο και η αδελφή της, Αζούλ, καθώς και τρεις τίγρεις της Σιβηρίας και τρία Αφρικανικά λιοντάρια, εμφάνισαν ξηρό βήχα. Δεδομένου ότι τα ζώα πρέπει να υποστούν γενική αναισθησία για να κάνουν το τεστ του κορονοϊού, οι κτηνίατροι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να ελέγξουν μόνο τη Νάντια και όχι τα άλλα ζώα. 

Σύμφωνα με το USDA, οι τίγρεις φαίνεται ότι μολύνθηκαν από έναν υπάλληλο, καθώς ο ζωολογικός κήπος του Μπρόνξ έχει κλείσει για το κοινό από τις 16 Μαΐου.  

«Αν και έχουν μειωμένη όρεξη, τα αιλουροειδή του ζωολογικού κήπου  είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται υπό συνεχή κτηνιατρική φροντίδα» ανακοίνωσε η Εταιρεία Προστασίας Αγριας Φύσης, η οποία διευθύνει τον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ. «Είναι όλα ζωηρά, σε πλήρη εγρήγορση και οι επαφές τους με τους ανθρώπους που τα φροντίζουν είναι φυσιολογικές. Δεν ξέρουμε πώς ο ιός επηρεάζει τα μεγάλα αιλουροειδή, δεδομένου ότι το κάθε είδος μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά, αλλά τα έχουμε υπό στενή παρακολούθηση και περιμένουμε ότι θα αναρρώσουν πλήρως.»

Το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ συμβουλεύει όσους πάσχουν από κορονοϊό να μην έρχονται σε επαφή με ζώα και να πλένουν τα χέρια τους πριν αγγίξουν τα κατοικίδιά τους. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές κατοικιδίων ζώων που να νόσησαν στις ΗΠΑ. Η τίγρης Νάντια είναι το πρώτο ζώο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι στιγμής, έχουν νοσήσει δύο σκύλοι στο Χόνγκ Κόνγκ