ΤΟ BLOG
01/04/2019 10:45 EEST | Updated 01/04/2019 10:47 EEST

Το Cambas Project θα αλλάξει την εικόνα της Παλλήνης

Η ανακατασκευή του οινοποιείου Καμπά θα ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ, με ξενοδοχείο και άλλες χρήσεις.

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Αττική, βρίσκεται προ των πυλών της υλοποίησης. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει στη χώρα μας, όλες οι στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις, μπλέκουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με χωροταξικό, αρχαιολογία και πολλά Υπουργεία που θα πρέπει να ομονοήσουν συγκαταβατικά, ώστε να εκδοθούν οικοδομικές άδειες. Και, βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις οι επενδυτές αποθαρρύνονται και αποσύρονται από τη διαδικασία.

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και στην περίπτωση της επένδυσης στο ιστορικό οινοποιείο Καμπά, στην Παλλήνη, που ναι μεν εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης που δεν προχωρούσε για όσα προανέφερα, εντούτοις ο επενδυτής παρέμεινε.

Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή, το λεγόμενο Cambas Project να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να απομένει η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης της Π.Ο.Α.Π.Δ. (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων), προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και οι άδειες λειτουργίας εγκαταστάσεων μικτής επένδυσης, που θα περιλαμβάνει κύριες επιχειρηματικές χρήσεις τριτογενούς τομέα, γραφεία εμπορίου και πολιτισμού, χρήσεις εστίασης, αναψυχής και τουριστικής φιλοξενίας.

Η επένδυση, που θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Κάντζας Παλλήνης, με επίκεντρο το παλιό οινοποιείο Καμπά, θα ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ και πέρα από την ανακατασκευή του οινοποιείου Καμπά, με στόχο την επαναφορά στη ζωή ενός συμβόλου της συλλογικής συνείδησης, το 50% της συνολικής έκτασης, δηλαδή 157 στρέμματα, θα γίνει εισφορά σε γη στο Δήμο Παλλήνης για κοινόχρηστη δημόσια χρήση, πολλαπλασιάζοντας τη διαθέσιμη επιφάνεια πλατειών και παιδικών χαρών, που διαθέτουν αυτή τη στιγμή οι περιοχές Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας. Επιπλέον, στο υπόλοιπο 50% της πολεοδομήσιμης έκτασης, θα περιλαμβάνονται σύγχρονα κτήρια για τις παραπάνω χρήσεις, με περίπου 80 στρέμματα ακάλυπτων χώρων πρασίνου και κυκλοφορίας.

Το τελικό σχέδιο προέκυψε από τη συνεργασία της εταιρείας «KΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.», η οποία είναι 100% θυγατρική της «REDS Α.Ε.» που ανήκει στον όμιλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», με τον Δήμο Παλλήνης, με τον οποίο υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας. Το μνημόνιο υπογράφθηκε δια των νομίμως εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων, του Δημάρχου Παλλήνης Αθανασίου Ζούτσου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρεία, Ιωάννη Μωραΐτη.

Αμφότερα τα μέρη δεσμεύονται από τους επιμέρους όρους του μνημονίου, για μια σειρά σημαντικών στόχων, όπως η διασφάλιση της νομιμότητας της επένδυσης βάσει του ισχύοντος πολεοδομικού και νομικού πλαισίου, η πρόληψη ενδεχόμενων προβλημάτων από την καθ’ αυτή λειτουργία της επένδυσης, η συμβολή της επένδυσης στην αντιμετώπιση υπαρκτών κοινωνικών προβλημάτων και η συνεισφορά στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στον ευρύτερο χώρο της επένδυσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, από τη στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση, θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. 

Παράλληλα, η εταιρεία υλοποίησης του Cambas Project, αναλαμβάνει να εκτελέσει με δικά της μέσα και με δικούς της πόρους, συγκεκριμένα έργα του Δήμου Παλλήνης, που θα της υποδειχθούν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, επί τη βάσει εγκεκριμένων μελετών συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 6.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, ενώ θα δωρίσει τη διατηρητέα, ιστορική βίλλα του Ανδρέα Καμπά, στο πρώτο έτος λειτουργίας της επένδυσης.

«Η συνεργασία αυτή με τον Δήμο, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, διότι εντάσσεται στην φιλοσοφία της εταιρείας να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα με έντονη κοινωνική συνεισφορά και ευελπιστούμε στο εγγύς μέλλον να ανοίξει ο δρόμος για αναζήτηση και υποστήριξη παρόμοιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων,» επισήμανε ο Γιάννης Μωραΐτης, Διευθύνων Σύμβουλος της «REDS Α.Ε.».