To χαμόγελο Βορίδη, ο Νατσιός για αποχή - ομόφυλα ζευγάρια και η «ευτυχισμένη» Λατινοπούλου

Οι πρώτες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα για το «σκορ» του exit poll.
ΕΡΤ

Το χαμόγελο του Βορίδη για τα exit polls

«Αν θέλουμε να συνομολογήσω ήττα της ΝΔ για να είναι ευχαριστημένη η ομύγηρη στο στούντιο, αυτό δεν πρόκεται να συμβεί», ήταν το πρώτο σχόλιο του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στο στούντιο του MEGA, με δόσεις δηκτικού χιούμορ αλλά και αιχμηρής ειρωνίας.

Λίγο νωρίτερα, ακούγοντας τα αποτελέσματα του exit poll χαμογελούσε με νόημα, τονίζοντας ότι η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστό αθροιστικά μεγαλύτερο από το δεύτερο και το τρίτο κόμμα μαζί.

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη αποδοκιμασία στη ΝΔ

Γιά μήνυμα αποδοκιμασίας στη ΝΔ και στον Μητσοτάκη κάνουν λόγο στην Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας το γεγονός ότι έχασε το κυβερνών κόμμα 10 μονάδες σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του περασμένου καλοκαιριού.

Στελέχη ΠΑΣΟΚ: Η τρίτη κατά σειρά εκλογική καταμέτρηση με ανοδική τροχιά

Εν αναμονή του επίσημου τελικού αποτελέσματος, παράγοντες στη Χαριλάου Τρικούπη προχώρησαν σε ένα πρώτο σχόλιο για τα ευρήματα του Exιt Poll. Για την εκλογική απήχηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισαν ότι για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ανεβάζει τα ποσοστά του, αν και όχι τόσο όσο θα ήθελαν, και είναι ένα από τα δύο κόμματα που αυξάνει την εκλογική επιρροή του.

Οι ίδιοι παράγοντες υποστήριξαν ότι η μεγάλη εικόνα είναι πως οι πολίτες έδειξαν δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού μειώθηκαν αισθητά τα ποσοστά της από εκείνα των περυσινών εθνικών εκλογών αλλά και από των ευρωεκλογών του 2019.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι η καθοδική πορεία των ποσοστών του συνεχίζεται, καθώς έπεσε κάτω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Θεωρούν, δε, τη μεγάλη αποχή μείζον ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα.

Ακόμη, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ως έντονα ανησυχητικό στοιχείο την άνοδο που καταγράφουν τα μικρότερα κόμματα στον χώρο της ακροδεξιάς, κατι το οποίο θα πρέπει, επίσης, να απασχολήσει τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Τέλος, επιφυλάσσονται για πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση όταν θα διαμορφωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

ΚΚΕ: Καταγράφουμε σημαντική άνοδο

Με βάση τα Exit Polls και εφόσον -βεβαίως- επιβεβαιωθούν, καταγράφεται ακόμα μία σημαντική άνοδος του ΚΚΕ, σε σχέση με τις περυσινές εθνικές εκλογές (7,7) αλλά και πολύ περισσότερο με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και αυτό είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Νατσιός: «Πλήγμα στη δημοκρατία η αποχή - Θυμάστε όταν ο κ. Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους έλεγε ότι μπορούν να απέχουν»

Καλό για το κόμμα του έσπευσε να χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα του exit poll ο Δημήτρης Νατσιός της «Νίκης», ισχυριζόμενος ότι η αυξημένη αποχή οφείλεται σε τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση, ενώ συνδέει την αποχή με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια(!).

«Ο νικητής ο πραγματικός είναι η αποχή», συμπεραίνει στον Alpha.

Α. Λατινοπούλου: «Είμαι ευτυχισμένη που από σήμερα θα γνωρίζουν τη Φωνή Λογικής”

«Με στενοχωρεί πολύ το γεγονός της αποχής. Δυστυχως το παλιό πολιτικό σύστημα έχει χάσει την αξιοπιστία του, η Φωνή Λογικής ήρθε για να μείνει», είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Δημοφιλή