Το κοριτσάκι με τα δώρα για τα επόμενα 14 Χριστούγεννα

Μια συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία
victoriabee via Getty Images

Ως ενήλικας ο Όουεν Ουίλιαμς δεν πιστεύει πια στον Άγιο Βασίλη. Την προηγούμενη όμως εβδομάδα, μοιράστηκε στο twitter μια συγκινητική ιστορία που του έδωσε την αφορμή να βιώσει πάλι το θαύμα των Χριστουγέννων σαν μικρό παιδί. Ο ίδιος περιγράφει πως ένας πρώην γείτονας του -που δεν βρίσκεται πια στη ζωή- άφησε πριν πεθάνει για την κόρη του δώρα για τα επόμενα 14 Χριστούγεννα.

Ο Κεν Γουότσον που κάποτε ζούσε απέναντι από τον Ουίλιαμς είχε χάσει από νωρίς τη γυναίκα του ενώ έβλεπε σαν εγγονή του την μικρή κορούλα του Ουίλιαμς. Έτσι πριν πεθάνει αποφάσισε να της αγοράσει δώρα για τα επόμενα 14 χρόνια, αφού ο ίδιος δεν θα μπορούσε να της τα δώσει.

Οι γονείς της εξήγησαν στο BBC πως ο κ. Γουότσον είχε αδυναμία στην κόρη τους, αφού εκείνος δεν είχε εγγόνια και γι′ αυτό έδειχνε την αγάπη του στα άλλα παιδιά σαν να ήταν παππούς τους. Λέγεται πως ο άνδρας -που είχε εργαστεί ως αρτοποιός, ξυλουργός, μουσικός κ.ά- πριν πεθάνει είχε γράψει ένα μυθιστόρημα, το οποίο όμως δεν κατάφερε να εκδώσει ποτέ.

Το σάκο με τα δώρα -που ήταν όλα τυλιγμένα σε πολύχρωμο χαρτί- παρέδωσε στην οικογένεια η κόρη του Γουότσον. «Πάντα μας έλεγε πως θα ζήσει μέχρι τα εκατό. Το κορίτσι μας θα λαμβάνει ένα δώρο κάθε χρόνο μέχρι τα δεκαέξι της», είπε η μητέρα της μικρής.

Το δίλημμα με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι γονείς της ήταν αν θα έπρεπε να της παραδώσουν όλα τα δώρα μαζί όταν θα μεγάλωνε λίγο ή να της δίνουν κάθε χρόνο κι από ένα. «Σκεφτήκαμε με τη σύζυγό μου πως θα ήταν ωραίο το παιδί να λαμβάνει ένα δώρο κάθε χρόνο. Το θέμα όμως είναι πως πως πρέπει πρώτα να τα ανοίξουμε όλα, γιατί δεν είναι δυνατόν μια έφηβη 15 χρονών να πάρει για δώρο ένα παιχνίδι», σχολίασε ο Ουίλιαμς.

Το ζευγάρι έθεσε και το ερώτημα στο twitter, ενώ εκατοντάδες χρήστες ψήφισαν. Τελικά η απόφαση που πάρθηκε ήταν να δίνουν στο παιδί κάθε χρόνο κι από ένα δώρο μέχρι η Κάντι να γίνει 16 ετών.

(Με πληροφορίες από NYT)