Το λάθος που κάνουν οι τουρίστες στο Λονδίνο ξοδεύοντας άσκοπα πάνω από 100.000 λίρες ετησίως

Στο Λονδίνο υπάρχουν πολλοί τρόποι για ξοδεύει ένας τουρίστας τα λεφτά του.
Σταθμός Covent Garden
NurPhoto via Getty Images
Σταθμός Covent Garden

Οι τουρίστες και άλλοι επισκέπτες που χρησιμοποιούν το μετρό του Λονδίνου (London Underground) ξοδεύουν άσκοπα κάθε εβδομάδα χιλιάδες λίρες για να μετακινηθούν μεταξύ των δυο πιο κοντινών σταθμών του δικτύου.

Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο 531 άτομα επιβιβάζονται κάθε εβδομάδα στον σταθμό Covent Garden και αποβιβάζονται στον σταθμό Leicester Square και 331 άτομα κατά μέσο όρο την εβδομάδα κάνουν την αντίστροφη διαδρομή.

Η διαδρομή όμως είναι διάρκειας μόλις 45 δευτερολέπτων καθώς ο ένας σταθμός από τον άλλο απέχουν, όπως γράφει η Telegraph, μόλις 275μ.

ilbusca via Getty Images

Το εισιτήριο όμως για αυτή τη διαδρομή κοστίζει 2,4 λίρες και φυσικά είναι πολύ ακριβό για μια τόσο μικρή απόσταση. Ειδικά εάν σκεφτεί κανείς πως ένας άνθρωπος μπορεί να διανύσει αυτή την απόσταση μέσα σε περίπου 4 με 5 λεπτά.

Εάν δε υπολογίσει κανείς και τον χρόνο που απαιτείται για να κατέβει κανείς στις πλατφόρμες και να περιμένει το τρένο και μετά να ανέβει ξανά, τότε σίγουρα η διαδρομή με το μετρό είναι ασύμφορη, τόσο σε χρήμα όσο και σε χρόνο.

Θύματα αυτού του λάθους εκτιμάται πως πέφτουν πιο συχνά οι τουρίστες (εξάλλου πρόκειται για δύο πολύ τουριστικές περιοχές) και όπως φαίνεται κάθε χρόνο σπαταλώνται άσκοπα περισσότερες από 100.000 λίρες για την πραγματοποίηση αυτής της διαδρομής.

Πηγή: The Telegraph