ΤΟ BLOG
20/06/2019 12:23 EEST | Updated 20/06/2019 12:23 EEST

Το «λευκό» των εκλογών!

EUROKINISSI

Εκλογές σε τρεις εβδομάδες και το πολιτικό σκηνικό διαγράφεται θολό και απρόβλεπτο με αιχμή του δόρατος την κίνηση αυτοκτονίας που έκανε για το ΚΙΝΑΛ η αρχηγός του Φώφη Γεννηματά. 

Η Φώφη με την υποκίνηση του στενού παλαιοκομματικού πυρήνα της προσπάθησε να ξεφορτωθεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον πιο χυδαίο πολιτικά τρόπο, εκτοπίζοντάς τον από την τιμητική πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας και προσφέροντάς του το τιμητικό ψίχουλο της τελευταίας θέσης. 

Τι ήθελε να πετύχει η μικρόνους Φώφη; 

  1. Να απαλλαγεί από τον γιγαντιαίου μεγέθους εσωτερικό της αντίπαλο, ο οποίος κατά την τελευταία τετραετία επέδειξε τις κοινοβουλευτικές αρετές του, τις συνταγματικές γνώσεις του και το πολιτικό ήθος του, εκθέτοντας την ελαφρά προσέγγιση του πολιτικού βίου.

  2. Πιστεύοντας ότι το ΚΙΝΑΛ θα εξασφαλίσει ένα καλό 7% (θεώρησε ότι το ποσοστό είναι δικό της και της οικογένειας Παπανδρέου) σκέφτηκε πως καλό θα ήταν να φλερτάρει με την αριστερά του Τσίπρα για να τσεπώσει τα άστεγα αριστερά ψηφαλάκια του.

  3. Ήθελε να δείξει πως δεν έχει καμία σχέση με την Σαμαροβενιζελική εποχή, της οποίας υπήρξε μάλιστα υφυπουργός, αν δεν με απατάει η μνήμη μου.

  4. Επιδίωξε να αποδείξει πως το ΚΙΝΑΛ αλλάζει σελίδα βγάζοντας το «βαρίδι» που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος από την πρώτη γραμμή. 

Ωστόσο, η Φώφη αστόχησε στο στόχο της. Όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν τη συμβολίζει η ίδια (σ.σ η Φώφη Γεννηματά) ως αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμύνης, υπό τον κ. Αβραμόπουλο στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου; Δεν το συμβολίζει αυτό ο κ. Παπανδρέου ο οποίος πήρε, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, την πρώτη πρωτοβουλία για κυβέρνηση συνεργασίας με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έκρυψε ούτε κρύβει ότι στην περίοδο της συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε να λάβει οδυνηρά μέτρα για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να μην δεχτεί το Grexit, το οποίο πρότεινε μετ’ επιτάσεως η Ανγκελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε προσφέροντας μάλιστα μερικά δισεκατομμύρια αργύρια στην Ελλάδα. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να μη διώξει άλλο κόσμο από το δημόσιο επέβαλε το περίφημο χαράτσι κάθε νοικοκυριού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, προκειμένου να φέρει το πλεόνασμα στο σημείο που ζητούσαν επίμονα οι Ευρωπαίοι δανειστές. 

Ο σημερινός ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο κανένας πλέον δεν μιλάει διότι έχει  γίνει συνείδηση πως για τα ακίνητά τους οι πολίτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης υποχρεούνται στην πληρωμή φόρων, είναι αποκύημα μιας άκρως επιτυχημένης στρατηγικής περισυλλογής φόρων για το δημόσιο. 

Ο Βενιζέλος στοχοποιήθηκε λες και δεν ανήκε στο ΠΑΣΟΚ το οποίο συνέπραξε με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά για να σωθεί η χώρα από το εξοστρακισμό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς ένιωσαν το μαχαίρι της Μέρκελ στο λαιμό τους και μάλιστα όταν κατόρθωσαν να εξισορροπήσουν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας κάνοντας το περίφημο PSI (το haircut σβήνοντας ένα τεράστιο ποσοστό του ελληνικού χρέους) εκδιώχθηκαν απο τη γερμανική νομενγκλατούρα διότι δεν της χρησίμευαν πλέον. Κι έτσι άνοιξαν οι αγκαλιές της Γερμανίας και της Ευρώπης για τον Τσίπρα, ένα Τσίπρα που το πρώτο εξάμηνο παραλίγο να παραδώσει τη χώρα στο χάος με τις συμβουλές του αλαζόνα Γιάνη Βαρουφάκη. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο μόνος έγκυρος συνομιλητής των Ευρωπαίων, βρέθηκε στο περιθώριο χρησιμεύοντας ως εξιλαστήριο θύμα για την Φώφη του λαϊκισμού και του επιτελείου της. 

Η ιστορία γράφεται με αλήθειες, γι αυτό η σημερινή Φώφη του ΚΙΝΑΛ δεν ξεχνιέται πως ήταν μέλος της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ούτε ξεχνιέται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαδέχθηκε στη Νέα Δημοκρατία τον Αντώνη Σαμαρά. 

Ούτε ξεχνιέται πως ο Τσίπρας συγκυβέρνησε με τη λαϊκή δεξιά του Πάνου Καμμένου που παραλίγο να βάλει σε εθνικές περιπέτειες τη χώρα. 

Αν ψήφιζα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, απλά θα έριχνα ΛΕΥΚΟ!