Το «Matrix» επιστρέφει, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας

Ο πρόεδρος της Warner Bros ανακοίνωσε το τέταρτο κεφάλαιο της ιστορίας του σύμπαντος Matrix.
IMDB

Το Matrix επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας. Η Λάνα Γουατσόφσκι θα γράψει και θα σκηνοθετήσει την τέταρτη ταινία με πρωταγωνιστές τους Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος που θα επιστρέψουν στους ρόλους των Νίο και Τρίνιτι, αντίστοιχα.

Την παραγωγή και παγκόσμια διανομή της τέταρτης ταινίας θα αναλάβει τα στούντιο παραγωγής Warner Bros και η Village Roadshow Pictures. Την ανακοίνωση της κυκλοφορίας της τέταρτης ταινίας έκανε ο πρόεδρος της Warner Bros Τόμπι Εμεριχ, την Τρίτη.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι που ξαναμπαίνουμε στον κόσμο του Matrix με τη Λάνα. Η Λάνα είναι μια αληθινή οραματίστρια, μια ξεχωριστή και πρωτότυπη κινηματογραφίστρια και είμαστε χαρούμενοι που θα γράψει, θα σκηνοθετήσει και θα κάνει και την παραγωγή αυτού του νέου κεφαλαίου του σύμπαντος του Matrix», είπε ο Εμεριχ.

Συνσεναριογράφος της Γουατσόφσκι, είναι οι Αλεξάνταρ Χέμον και Ντέιβιντ Μίτσελ. Πηγές αναφέρουν ότι η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει το 2020.

Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το σενάριο της ταινίας ή για το πώς θα γράψουν το ρόλο του Μορφέα, τον οποίο υποδύθηκε ο Λόρενς Φίσμπερν. Φημολογείται ότι ο χαρακτήρας μπορεί να είναι νεότερος.

Οι τρεις προηγούμενες ταινίες, «The Matrix», «The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolutions», είχαν συγκεντρώσει περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Και οι τρεις ταινίες σκηνοθετήθηκαν από τη Λάνα και την αδερφή της Λίλι, με πρωταγωνιστές τους Ριβς και Μος.

«Πολλές από τις ιδέες που η Λίλι κι εγώ διερευνήσαμε πριν από 20 χρόνια σχετικά με την πραγματικότητα, είναι περισσότερο σχετικές τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω αυτούς τους χαρακτήρες πίσω στη ζωή μου και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που έχω ακόμα μια ευκαιρία να εργαστώ με τους φανταστικούς φίλους μου», δήλωσε η Γουατσόφσκι.


Πηγή: Variety