Το Netflix και η Εκκλησία του Σατανά τα «βρήκανε» - Κατέληξαν σε φιλικό διακανονισμό

Yahoo Vida e Estilo

Η Εκκλησία του Σατανά είχε κάνει μήνυση στο Netflix και την Warner Bros για ένα άγαλμα που απεικονίζει τον «Βαφομεθ». Φαίνεται πλέον πως κατέληξαν σε «φιλικό διακανονισμό» με αποζημίωση 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το BBC.

Η θρησκευτική, πολιτική και ακτιβιστική οργάνωση «Satanic Temple» είχε υποστηρίξει πως η σειρά «Sabrina» αντέγραψε ένα άγαλμα που απεικονίζει μια ανδρόγυνη θεότητα με κεφαλή τράγου, που έγινε δημοφιλής σε μια καμπάνια της οργάνωσης το 2014. Το συγκεκριμένο άγαλμα εμφανίζεται σε τέσσερα επεισόδια της σειράς «The Chilling Adventures of Sabrina» του Netflix.

Αν και η «Εκκλησία του Σατανά» ανέφερε πως έχει υπάρξει διακανονισμός, δεν έχουν διαρρεύσει περαιτέρω πληροφορίες.

«Η υπόθεση πήρε υπερβολική διασημότητα» ανέφερε στο Twitter ο ιδρυτής της οργάνωσης Λούσιεν Γκριβς. «’Ελαβα πολλά μηνύματα μίσους σχετικά με την μήνυση και πολύς κόσμος με κατήγγειλε πως μια μεγάλη και ισχυρή σατανιστική οργάνωση χρησιμοποίησε την δύναμή της για να κάνει bullying σε μια αθώα, νεαρή μάγισσα, που μόλις εκτέθηκε στον μεγάλο, σκληρό κόσμο», σχολιάζει.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση εξηγεί πως δεν λατρεύει τον Σατανά αλλά αντιθέτως «εργάζεται για να διαδώσει την καλοσύνη και την συμπόνοια ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους».

Το Netflix και η Warner Bros μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο.