Το νούμερο ένα μυστικό για να φυτέψουμε στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας την πιο ζουμερή ντομάτα

Ποιος να το φανταζόταν πως η λύση βρίσκεται σε ένα σκεύασμα που οι περισσότεροι το έχουμε στο φαρμακείο μας;
Natalia Kokhanova / 500px via Getty Images

Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από μια ντομάτα που καλλιεργείται στο σπίτι.
Ωστόσο, η καλλιέργεια της ντομάτας είναι κάπως περίπλοκη και απαιτητική διαδικασία. Ποιο είναι όμως το tip που λύνει τα χέρια των ερασιτεχνών κηπουρών;

Και τ′ όνομα αυτής «Ασπιρίνη»

Κι όμως, η ασπιρίνη συνεισφέρει στην άνθηση των καρπών. Όσοι έχουμε ασχοληθεί με την περιποίηση του δέρματος, ίσως έχουμε ακούσει για το σαλικυλικό οξύ. Για όσους δεν γνωρίζουν, η συγκεκριμένη χημική ουσία -που περιέχεται και στην ασπιρίνη- φημίζεται για τον καθαρισμό των πόρων και των κηλίδων του προσώπου. Ωστόσο φαίνεται πως είναι τρομερά ευεργετική και για την υγιή ανάπτυξη των φυτών.

Το κυρίαρχο ενεργό συστατικό της ασπιρίνης, γνωστό ως ακετυλοσαλικυλικό οξύ, όταν διαλύεται στο νερό παράγει το σαλικυλικό και το οξικό οξύ. Τα εν λόγω οξέα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη καλλιεργειών όπως η ντομάτα.

Ο ψεκασμός των φυτών με διάλυμα ασπιρίνης ενεργοποιεί τις μεθόδους άμυνάς τους, καθιστώντας τα φυτά λιγότερο ευάλωτα σε ασθένειες που προκαλούνται από τυχόν παράσιτα σε ποσοστό έως και 47%.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε

Διαλύουμε από 250 έως 500 mg ασπιρίνης σε 4,5 λίτρα νερό και ψεκάζουμε τα φυτά μας από δύο έως τρεις φορές το μήνα. Δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε. Άλλωστε το σπρέι μας διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.