Κι όμως, υπάρχει ένα γλυκό που μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος

Με υλικά που πιθανότατα έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.
Milko via Getty Images

Ευτυχώς σήμερα, υπάρχουν άφθονα υγιεινά σνακ που υπόσχονται να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για γλυκό, δίχως να σαμποτάρουν τον στόχο μας να χάσουμε κιλά. Μάλιστα, η Σοφία Τάρνερ, διαιτολόγος και συνιδρύτρια του SlimEtc, μοιράζεται μαζί μας την τέλεια συνταγή για μάφιν βρώμης με μύρτιλα, ώστε στο εξής να ετοιμάζουμε το γλυκάκι μας στο σπίτι.

Τα μάφιν βρώμης με μύρτιλο αποτελούν ένα εκπληκτικό γλυκό σνακ, που ενισχύει τον μεταβολισμό, επιταχύνοντας την απώλεια βάρους. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει όλα τα οφέλη των δημητριακών ολικής άλεσης, με τα αντιοξειδωτικά του μύρτιλου και την ιδιαίτερη γεύση τους.

Επιπλέον, τα μάφιν βρώμης με μύρτιλο είναι γεμάτα φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, που βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μας κρατούν χορτάτους για περισσότερες ώρες.

Για τα μάφιν βρώμης με μύρτιλο θα χρειαστούμε:

  • Ένα φλιτζάνι αλεύρι βρώμης (Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι)
  • Ένα φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • Μισό φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • Ένα τέταρτο του φλιτζανιού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή οποιοδήποτε γάλα της επιλογής μας
  • Δύο ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ένα φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνουμε χάρτινα φορμάκια σε ένα ταψί για μάφιν.

2. Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε μαζί το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα αμυγδάλου, τις πολτοποιημένες μπανάνες και το εκχύλισμα βανίλιας.

4. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.

5. Προσθέτουμε τα μύρτιλα.

6. Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα στα φορμάκια.

7. Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά ή ώσπου να βάλουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγει καθαρή.

8. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Η Τάρνερ ωστόσο, προειδοποιεί πως τα μάφιν από μόνα τους δεν πρόκειται να κατεβάσουν το νούμερο στη ζυγαριά. Αυτό που έχει σημασία πέρα από τη διατροφή, είναι να αθλούμαστε σε τακτική βάση, να παραμένουμε ενυδατωμένοι, να κοιμόμαστε αρκετά και να διαχειριζόμαστε τα επίπεδα του άγχους μας.

Ακόμη, η Τάρνερ τονίζει πόσο σημαντικό είναι να αποφεύγουμε ορισμένα σνακ, προκειμένου να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα, ανθυγιεινά λιπαρά και τεχνητά συστατικά. Παραδείγματα αποτελούν τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τα πατατάκια και τα αρτοσκευάσματα, όπως τα κρουασάν.

Με πληροφορίες από Shefinds.