Πιάτο ημέρας: Κοτόπουλο με τέσσερα μυρωδικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.
Rasvan Osmochescu via Getty Images/500px

Μαγειρεύουμε για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας παναρισμένο κοτόπουλο με τέσσερα μυρωδικά.

Επιλέγουμε μιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο, δενδρολίβανο και μερικά φύλλα δυόσμου. Για το πανάρισμα θα χρησιμοποιήσουμε τριμμένη φρυγανιά και αυγά.

Πριν το σερβίρουμε θα προσθέσουμε μια εξαιρετική σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Καλή όρεξη.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 30 λεπτά

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλο

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κλωναράκι δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα

μερικά φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα

2-3 αυγά

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με όλα τα μυρωδικά και σε ένα άλλο μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά.

Παίρνουμε τα στήθη, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε πρώτα από τα αυγά και μετά από τη φρυγανιά. Κάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά ώστε να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνεια.

Τοποθετούμε τα παναρισμένα στήθη σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 °C στη μεσαία θέση του φούρνου με τον αέρα ή στους 190 °C - 200 °C στις αντιστάσεις.

Βγάζουμε τα στήθη από το φούρνο, τα κόβουμε σε διαγώνιες ροδέλες και σερβίρουμε.

Tip

Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με μια σάλτσα κόκκινου κρασιού. Τσιγαρίζουμε σε λίγο ηλιέλαιο ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε για να «δέσει» η σάλτσα.

Αναδημοσίευση από «η νέα ελληνική παραδοσιακή κουζίνα - Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ», εκδόσεις Ι.Σιδέρης.