Ψήνουμε μοναδική παστουρμαδόπιτα για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Θα προσθέσουμε ένταμ, γκούντα και γραβιέρα μαζί με φρέσκια ντομάτα σε ροδέλες.

Advertisement
Advertisement

Συνοδεύουμε με δροσερή σαλάτα.

Καλή όρεξη.

Υλικά

20 γρ. παστουρμάς σε φέτες

50 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο

50 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

Advertisement

30 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 ντομάτα σε ροδέλες

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Advertisement

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τον παστουρμά το τσιμένι και τον κόβουμε σε ψιλό καρεδάκι.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον παστουρμά, προσθέτουμε όλα τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. 

Advertisement

Ανοίγουμε το πακέτο με τη σφολιάτα, κόβουμε το κάθε φύλλο σε τέσσερα ίσα κομμάτια, βάζουμε στο κέντρο από μια ροδέλα ντομάτας, λίγη γέμιση και κλείνουμε ενώνοντας τις αντικριστές γωνίες.

Τοποθετούμε τις πίτες σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα ή ταψί και ψήνουμε στο φούρνο σε μεσαία σχάρα στους 180 °C για 20-30 λεπτά περίπου.

Tip

Advertisement

Αν θέλουμε μπορούμε στο μείγμα παστουρμά – τυριών να ρίξουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Advertisement

Αναδημοσίευση από «η νέα ελληνική κουζίνα – Διά χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ», εκδόσεις Ι.Σιδέρης.