Νομίζω πως μας έχει λείψει ένα πιάτο με ψάρι. Γι′ αυτό και θα ετοιμάσουμε κάτι πολύ δροσερό, απόλυτα φρέσκο, που μας ταξιδεύει στα ομορφότερα καλοκαίρια μας, στις πιο αγαπημένες μας παραλίες. Άλλωστε δεν απέχει και πολύ ο χρόνος που θα τις απολαύσουμε και πάλι.

Έτσι, λοιπόν, επιλέγουμε να μαγειρέψουμε μια συνταγή με ταρτάρ σολομού, που το μαρινάρουμε σε χυμό από μοσχολέμονο και μαύρη ζάχαρη, ενώ στην συνέχεια τον «μπερδεύουμε» με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Advertisement
Advertisement

Και βέβαια το συνοδεύουμε με ένα λευκό κρασί για να το απογειώσουμε.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4 – 6

Υλικά

500 γρ. φιλέτο από φρέσκο σολομό 

χυμός από 2 μοσχολέμονα

Advertisement

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Advertisement

1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Advertisement

Καθαρίζουμε το φιλέτο σολομού από την πέτσα και τα κόκαλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.

Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με την ζάχαρη και τον χυμό από τα μοσχολέμονα.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Advertisement

Ανακατεύουμε στην συνέχεια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιαντρο, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Advertisement

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Νόστιμα και light» από την Κυριακάτικη Ελευθροτυπία σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.