snak

Για να αποφύγουμε τον εκνευρισμό από τις απαιτήσ του στομαχιού μας με υγιεινό τρόπο.
Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και εσείς θα τα φτιάξετε πανεύκολα, μέσα σε 30'!
Λιγότερο πιθανό είναι να πεταχτούν τα τσιπς και τα αλατισμένα σνακ
Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Αλέξανδρος Βλήτας, διακεκριμένος και καινοτόμος παραγωγός φρέσκων υπερτροφών στην ορεινή Λακωνία, ιδιοκτήτης της εταιρείας Υγαία, επισκέφτηκε το σχολείο μας και μας ενημέρωσε για την δυναμικά αναπτυσσόμενη καλλιέργεια των συγκεκριμένων φυτών στην Ελλάδα, καθώς και για την αυξανόμενη ζήτηση και κατανάλωσή τους από τους Έλληνες καταναλωτές, σε φρέσκια ή επεξεργασμένη μορφή.
Παλαιότερα δεν ήμουν πολύ ένθερμος υποστηρικτής του χούμους, κυρίως επειδή δεν μου άρεσε το ταχίνι. Με τον καιρό, όμως, και αφού άρχισα να βγάζω τις επεξεργασμένες τροφές από τη διατροφή μου ανακάλυψα ότι μπορεί να είναι ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ, το οποίο μπορείς να πάρεις μαζί σου ακόμα και στην δουλειά. Απλά, κόψτε λίγα λαχανικά και έχετε ένα σνακ που θα σας κρατήσει μία δύσκολη ώρα.
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ήδη, όποιος δεν έχει πάει διακοπές, περνάει τα σαββατοκύριακα στις παραλίες. Ένα από
Το λαλάγγι αποτελεί μέρος της παραδοσιακής μανιάτικης διατροφής. Η προέλευσή του βρίσκεται κρυμμένη σε μακρινές εποχές, τότε που ο Λέλεγας στέφθηκε πρώτος βασιλιάς της Σπάρτης. Ο ένας από τους γιους του, ο Μύλης, ήταν αυτός που επινόησε τον μύλο και έτσι ξεκίνησε στην Ελλάδα το άλεσμα του αλευριού. Ο βασιλιάς Λέλεγας συνδύασε το αλεσμένο αλεύρι με το ελαιόλαδο της Μάνης και έτσι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το λαλάγγι. Σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες, το λαλάγγι ήταν βασική τροφή τόσο των Λελέγων (Σπαρτιατών) πολεμιστών, όσο και των απλών αγροτών, καθώς λίγα μόνο λαλάγγια ήταν αρκετά, για να δώσουν δύναμη και ενέργεια για τις μάχες αλλά και για τις σκληρές δουλειές των χωραφιών.
Μερικές φορές, οι καλύτερες ιδέες μπορεί να έχουν το μέγεθος μπουκιάς. Και μάλιστα μιας μπουκιάς που πρώτα σε διασκεδάζει