Το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος επιστρέφουν με τη βούληση του 90% των μελών του κόμματος που ψήφισαν

Πάνω από 170.000 μέλη του κόμματος ψήφισαν. Νέα νίκη Ανδρουλάκη που κάνει λόγο για μια συγκλονιστική συμμετοχή και νέα ορμή του κόμματος.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Πάνω από 170.000 μέλη του κόμματος ψήφισαν και η απόφαση, με συντριπτική πλειοψηφία που έφτασε το 90%, ήταν να επιστρέψει το όνομα ”ΠΑΣΟΚ” (και ο ήλιος) του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδέρεου το 1974. Έτσι η νέα ονομασία θα είναι «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ».

Η απόφαση αποτελεί άλλη μια νίκη για τον νέο πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη που μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε: ”Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια”.

Και συμπλήρωσε: ”Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους”.

Καταλήγοντας είπε: ”Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε”.

Δημοφιλή