ΔΙΕΘΝΕΣ
20/01/2021 07:06 EET | Updated 20/01/2021 07:06 EET

Το «Πεδίο με τις Σημαίες» κοσμεί το Καπιτώλιο αναμένοντας την ορκωμοσία Μπάιντεν

200.000 σημαίες προς τιμήν των 400.000 νεκρών από τον κορονοϊό μαζί με 56 πυλώνες φωτός με κάθε έναν απο αυτούς να εκπροσωπεί και μία πολιτεία.

Joe Raedle via Getty Images
Το «Πεδίο με τις Σημαίες» θα εκπροσωπήσει τους χιλιάδες αμερικάνους κατά την ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Η μέρα για την ορκωμοσία του 46ου Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών έφτασε. Μόνο που αυτή την φορά θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ το Καπιτώλιο και οι περιβάλλοντες χώροι θα θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη καθώς θα είναι γεμάτοι από άντρες της εθνοφρουράς για τον φόβο επεισοδίων από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σχεδόν 200.000 σημαίες θα καλύπτουν τον χώρο του «Νάσιοναλ Μολ», του εθνικού πάρκου της Ουάσιγκτον, που βρίσκεται μεταξύ του Μνημείου Λίνκλολν και του Καπιτωλίου, προς τιμήν των 400.000 νεκρών στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον κορονοϊό, αλλά και όσων δεν θα μπορούν να παραστούν στην ορκομωσία.

Τα παρτέρια με τις σημαίες φωταγωγήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από 56 πυλώνες φωτός, με κάθε έναν απο αυτούς να εκπροσωπεί και μία πολιτεία.

Το μήνυμα που θα απευθύνει ο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία θα ακολουθήσει το πνεύμα της προεκλογικής του καμπάνιας για «Ενωμένη Αμερική» (America United), καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες βιώνουν την πιο διχαστική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας τους.

TIMOTHY A. CLARY via Getty Images
Το «Πεδίο με τις Σημαίες» καλύπτουν τον χώρο του «Νάσιοναλ Μολ», του εθνικού πάρκου της Ουάσιγκτον, ενώ το Καπιτώλιο ετοιμάζεται για τις εκδηλώσεις της ορκωμοσίας.
TIMOTHY A. CLARY via Getty Images
Τα παρτέρια με τις σημαίες φωταγωγήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από 56 πυλώνες,  με κάθε έναν απο αυτούς να εκπροσωπεί και μία πολιτεία.
TIMOTHY A. CLARY via Getty Images
Δεκάδες χιλιάδες σημαίες αντιπροσωπεύουν τους Αμερικάνους που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην ιστορική τελετή της 20ης Ιανουαρίου.
JOE RAEDLE via Getty Images
Οι πυλώνες ενώ φωτίζουν τα παρτέρια με τις αμερικάνικες σημαίες.
TIMOTHY A. CLARY via Getty Images
Το μνημείο της Ουάσιγκτον είναι κλειστό για το κοινό έως τις 24 Ιανουαρίου για λόγους ασφαλείας κατά την ορκωμοσία.
JOE RAEDLE via Getty Images
Χιλιάδες σημαίες καλύπτουν τον χώρο που υπό κανονικές συνθήκες θα γέμιζε από κόσμο προκειμένουν να δουν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεδιπλώνεται ενώπιων τους κατά την ορκωμοσία του 46ου Προέδρου.
ERIC BARADAT via Getty Images
Το «Πεδίο με τις Σημαίες» αποτελεί μέρος των εορτασμών της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν με θέμα την «Ενωμένη Αμερική».