ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2021 12:04 EET | Updated 14/01/2021 12:09 EET

«Celebrating America»: Ο Τομ Χανκς παρουσιαστής ειδικής εκπομπής για την ορκωμοσία Μπάιντεν

«Ένα νέο ξεκίνημα από ένα λαό που αντιστέκεται, παλεύει και θέλει να προχωρήσει μαζί για ένα καλύτερο αύριο».

associated press / getty images

Ο Τομ Χανκς θα είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής που θα προβληθεί ταυτόχρονα σε όλα τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, με καλεσμένους από τον χώρο της μουσικής, μεταξύ των οποίων η Ντέμι Λοβάτο, ο Τζον Μπον Τζόβι και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

Το πρόγραμμα διάρκειας 90 λεπτών δημιούργησε η επιτροπή προεδρικής ορκωμοσίας και θα αντικαταστήσει τους συνήθεις εορτασμούς που συνοδεύουν την τελετή ορκωμοσίας και οι οποίοι ματαιώθηκαν για υγειονομικούς λόγους και  λόγους δημόσιας ασφαλείας.

ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην εκπομπή θα «εορταστεί το ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού, για μια Αμερική ενωμένη, αναδεικνύοντας την προσπάθεια ολόκληρου του έθνους που θέλει να επουλώσει της πληγές του και ταυτόχρονα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να προχωρήσει μαζί για ένα καλύτερο αύριο».

«Το πρόγραμμα θα αναδείξει τη δύναμη της δημοκρατίας μας, την επιμονή των ανθρώπων μας και την ικανότητά μας να συναντηθούμε κατά τη διάρκεια των δύσκολων καιρών και να αναδυθούμε πιο δυνατοί από ποτέ. Θα τιμήσει τους ήρωες της πρώτης γραμμής, από το υγειονομικό προσωπικό και τους δασκάλους μέχρι εκείνους που στηρίζουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια την εποχή της πανδημίας, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους να σταθούν όρθιοι στις δύσκολες στιγμές της κρίσης που διανύουμε, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, όσο μεγάλο και αν είναι».

Ο Τζάστιν Τίμπερλείκ θα τραγουδήσει την νέα του επιτυχία «Better Days» που μόλις κυκλοφόρησε, ενω μιλώντας στην εκπομπή του NBC, «Today», χαρακτήρισε ιδαιίτερα τιμιτική την πρόσκληση του στο «Celebrating America». 

Από την μεριά της η Ντέμι Λοβάτο ανακοίνωσε την παρουσία της στο εορταστικό πρόγραμμα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστό ποιό τραγούδι θα επιλέξει για να ερμηνεύσει στην σκηνή. «Εμεινα άφωνη όταν μου ζητήθηκε να τραγουδήσω» ήταν το σχόλιο της.

Παράλληλα, τόσο ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα απευθύνουν μήνυμα ομοψυχίας προς τον αμερικανικό λαό.

Το 2009, η Αρίθα Φράνκλιν είχε τραγουδήσει στην πρώτη τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα. Είχαν επίσης τραγουδήσει ο Μπρους Σπρίνγκστιν, οι U2, η Σακίρα και ο Στίβι Γουόντερ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Μπιγιονσέ είχε ψάλει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ για χάρη του επανεκλεγέντος προέδρου.

Αντιθέτως, το 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ περιορίστηκε σε λιγότερο διάσημα ονόματα αφού ουδείς από τα μεγάλα ονόματα, από τον έλτον Τζον μέχρι την Σελίν Ντιόν,  ήθελαν να συμμετέχουν στους εορτασμούς της ορκομωσίας του.

Το «Celebrating America», η ειδική εκπομπή που θα προβληθεί στις 20 Ιανουαρίου (από τις 20.30 έως τις 22.00), θα μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά δίκτυα ABCCBSNBCCNN και MSNBC, όπως και από το δίκτυο στο YouTube της επιτροπής ορκωμοσίας.