Το πολυτελές ξενοδοχείο στην απομονωμένη βραχονησίδα της Βαλτικής με τον ιστορικό φάρο

Βρίσκεται στην Βαλτική θάλασσα απέναντι από τις Σουηδικές ακτές. Η μόνη πρόσβαση σε αυτό το νησί γίνεται με ιδιωτικό πλεούμενο ή ελικόπτερο.
Η βραχονησίδα Pater Noster
Η βραχονησίδα Pater Noster

Pater Noster σημαίνει στην λατινική γλώσσα Προσευχή Κυρίου.

Δεν είναι τυχαίο που το όνομα αυτό έχει δοθεί σε μια βραχονησίδα στην Βαλτική θάλασσα απέναντι από τις Σουηδικές ακτές που στερείται ακτοπλοιϊκής σύνδεσης. Η μόνη πρόσβαση σε αυτό το νησί γίνεται με ιδιωτικό πλεούμενο ή ελικόπτερο.

Η τοποθεσία της βραχονησίδας στον χάρτη
Η τοποθεσία της βραχονησίδας στον χάρτη

Σε αυτό το νησί, λοιπόν, θα λειτουργήσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο εννέα δωματίων. Πως θα μπορούν να περάσουν το χρόνο τους οι ένοικοι άπαξ κι αποφασίσουν να φθάσουν και να μείνουν εκεί; Θα μπορούν να διαλογιστούν στο 150 ετών οίκημα του Φάρου, να απολαύσουν ένα υδρομασάζ με θαλασσινό νερό και να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια.

Αεροφωτογραφία της βραχονησίδας
Αεροφωτογραφία της βραχονησίδας

Από το 1868 έως το 1977, οι φαροφύλακες και οι οικογένειές τους ζούσαν εκεί για να βοηθήσουν τα πλοία να έχουν ασφαλή διέλευση, σύμφωνα με την εκπομπή Lighthouse Digest Magazine.

Τώρα, χάρη στο σουηδικό αρχιτεκτονικό στούντιο Stylt, οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν το απομακρυσμένο νησί όπως κάποτε οι κάτοχοι του φάρου.

Το νέο ξενοδοχείο στεγάζεται στα αυθεντικά κτίρια του φάρου και αποτελείται από έναν κεντρικό ξενώνα με οκτώ δίκλινα δωμάτια, καθώς και αυτόνομες τραπεζαρίες και ένα καλοκαιρινό καφέ.

View this post on Instagram

Working here today! #paternoster

A post shared by Erik Nissen Johansen (@eriknissen) on

Οι άνθρωποι του Stylt σχεδίασαν το ξενοδοχείο για να νιώθουν οι ένοικοι σαν στο σπίτι τους, με vintage έπιπλα και ναυτική διακόσμηση σε ένα νεύμα στην ιστορία του νησιού, ανέφερε ο Ερικ Νίσεν Γιόχανσεν, ιδρυτής του Stylt.

Το ξενοδοχείο ενθαρρύνει τους επισκέπτες να επωφεληθούν από τον απομακρυσμένο προορισμό και να αποσυνδεθούν γενικώς...

ΠΗΓΗ: Insider

Φωτογραφίες: