Το τσίρκο που κάνει τη διαφορά και με έναν έξυπνο τρόπο βάζει τέλος στους βασανισμούς των ζώων

Το κοινό το επισκέπτεται πλέον με μεγάλη χαρά.
Twitter

Τα άγρια και σπάνια ζώα θεωρούνταν ανέκαθεν ένα από τα βασικότερα θεάματα που προσέλκυαν επισκέπτες στα τσίρκα παρόλο που πολλοί αντιδρούσαν και κατήγγειλαν τους βασανισμούς στους οποίους αυτά υπόκεινται.

Το Circus Roncalli ωστόσο αποφάσισε να κάνει τη διαφορά, εκμεταλλευόμενο τις νέες τεχνολογίες ώστε να μην βασανίζονται ή ταλαιπωρούνται ζώα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του.

Έτσι, οι υπεύθυνοι του γερμανικού τσίρκου αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά ολογράμματα που θα χαρίσουν στους θεατές μια μοναδική εμπειρία αντικαθιστώντας στην ουσία τους ελέφαντες, τα λιοντάρια, τους πιθήκους και τα άλογα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω τσίρκο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1976 και για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσε ζώα στις παραστάσεις του.

Πλέον, αποφάσισε να κάνει μια στροφή και να στηρίξει τις δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως εκτός από την ουσία της απόφασης που αφορά την προστασία των τετράποδων φίλων μας, προκύπτει και μια σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Για τις παραστάσεις θα εργάζονται κανονικά ακροβάτες και κωμικοί αλλά στην αρένα, που έχει διάμετρο 32 μέτρα και ύψος 5 μέτρα, δεν θα επιτρέπεται να μπαίνει κανένα ζώο. Κι όλα αυτά την ώρα που οι ειδικοί προβολείς θα δημιουργούν ένα ψηφιακό υπερθέαμα 360 μοιρών, για το κοινό που θα κάθεται περιμετρικά.

Οι κριτικές που έχει αποσπάσει το τσίρκο είναι ήδη πολύ θετικές, ενώ οι επισκέπτες φτάνουν σε αυτό χαρούμενοι και χωρίς ηθικές αναστολές για τα βασανιστήρια που υφίστανται τα ζώα μέχρι να μάθουν τα ακροβατικά και τα κόλπα που κάνουν επί σκηνής.

Δημοφιλή