Τουρκία: 311 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Εννιά οι νεκροί

Από την προγηγούμενη Παρασκευή, τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 670.
ASSOCIATED PRESS

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία που πληρούν τις προϋποθέσεις θα θεωρούνται ως ”πανδημικά νοσοκομεία” και θα πρέπει να αφιερώσουν αρκετούς χώρους και μονάδες ΜΕΘ σε ασθενείς με κορονοϊό COVID-19.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων αυξήθηκε στα 670 από την περασμένη Παρασκευή και ο υπουργός Υγείας Φαρέτιν Κόκα ανακοίνωσε πέντε ακόμη θανάτους, φτάνοντας τους εννιά στο σύνολο.

Η Τουρκία έχει επιταχύνει τα μέτρα της για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού αυτήν την εβδομάδα, διεξάγοντας 1.981 τεστ μόνο την Πέμπτη και τοποθετώντας 9.800 άτομα σε καραντίνα.

Ο Κόκα, πάντως, επεσήμανε ότι τα τεστ δεν θα μπορούσαν να χορηγηθούν σε όλους όσους το ζητάνε. Παρόλα αυτά, ανέφερε ο υπουργός, αναμένει ότι ο αριθμός των διαγνώσεων του κοροναϊού θα φτάσει στο ανώτατο όριο σε δύο ή τρεις εβδομάδες.

Το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού κάλεσε την Πέμπτη να σταματήσει τη διεξαγωγή όλων των επαγγελματικών αθλημάτων. Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα τζαμιά έχουν κλείσει προσωρινά και οι εισερχόμενες πτήσεις από 20 χώρες έχουν ανασταλεί.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε δέσμη μέτρων ύψους 100 δισ. Λιρών (15,4 δισ. Δολάρια) για την υποστήριξη της οικονομίας της Τουρκίας μετά την πανδημία που έριξε τη λίρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πηγή: Ahval News

Πήγαινε στην αρχική σελίδα