ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2020 08:10 EET | Updated 07/02/2020 08:26 EET

Τραμπ: Σκοτώσαμε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, Κασίμ αλ Ρίμι

Αναφορές για αεροπορική επίθεση με drone.

- via Getty Images
O Κασίμ αλ Ρίμι σε παλαιότερες φωτογραφίες που είχαν βρεθεί στην κατοχή των αμερικανικών αρχών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ σκότωσαν των Κασίμ αλ Ρίμι, τον ηγέτη της ισλαμικής οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην Υεμένη.

«Υπό τον Ρίμι η AQAP διέπραξε ακραία βία σε βάρος αμάχων στην Υεμένη και προσπάθησε να διεξάγει και να εμπνεύσει πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυνάμεών μας» αναφέρει ο Τραμπ. 

«Ο θάνατός του υποβαθμίζει περαιτέρω την AQAP και το παγκόσμιο κίνημα της Αλ Κάιντα και μας φέρνει πιο κοντά στην εξάλειψη των απειλών που αυτές οι ομάδες αποτελούν για την εθνική μας ασφάλεια». 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν το AQAP ως έναν από τους πιο επικίνδυνους κλάδους του δικτύου της Αλ Κάιντα που ίδρυσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Αναφορές στην Υεμένη κάνουν λόγο για δολοφονία του Ρίμι κατά τη διάρκεια αεροδρομικής επίθεσης με τη χρήση drone στην περιοχή Μαρίμπ ενώ αξιωματούχος της κυβέρνησης της Υεμένης επιβεβαίωσε την επίθεση αλλά αλλά υποστήριξε πως δεν ήταν ο Ραμί αυτός που δολοφονήθηκε.

Sponsored Post