Τραγωδία στη Βραζιλία: Βουνό «έπεσε» σε αυτοκινητόδρομο - 2 νεκροί και 30 αγνοούμενοι (Βίντεο)

Ένας χείμαρρος λάσπης έπεσε στον αυτοκινητόδρομο BR-376 στην πολιτεία Παρανά, παρασύροντας περισσότερα από 21 οχήματα.
.
.
REUTERS

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες αγνοούνται όταν ολόκληρη η πλευρά βουνού έπεσε σε αυτοκινητόδρομο στη νότια Βραζιλία.

Ένας χείμαρρος λάσπης έπεσε στον αυτοκινητόδρομο BR-376 στην πολιτεία Παρανά, παρασύροντας περισσότερα από 21 οχήματα που διέσχιζαν εκείνη την ώρα την γέφυρα υψους εκατοντάδων μέτρων.

Τα σωστικά συνεργείας που έφτασαν στην περιοχή χρησιμοποιούν θερμική κάμερα για να εντοπίσουν πιθανούς επιζώντες κάτω από τους τόνους λάσπης ενώ έως 30 άνθρωποι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Εναέρια πλάνα δείχνουν ένα φορτηγό να κρέμεται πάνω από την γέφυρας. Ο 62χρονος οδηγός του είναι ένας από τους δύο νεκρούς που έχουν ταυτοποιηθεί.

Πολλά αυτοκίνητα έπεσαν από την γέφυρα ενώ άλλα θάφτηκαν στα χώματα. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί έξι επιζώντες, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της παραλιακής πόλης Γκουαρατούμπα, Ρομπέρτο Τζάστους.

.
.
REUTERS

Σε βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη διάσωσή του, ο Τζάστους είπε ότι ήταν «ένα θαύμα» που ήταν ζωντανός.

«Ήταν φρικτό», είπε. ”Το βουνό μόλις έπεσε από πάνω μας. Παρέσυρε και το τελευταίο αυτοκίνητο.”

Μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Rádio Gaúcha είπε οτι αυτός και ο οδηγός του, έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου για να βγουν.

″Μια θάλασσα από λάσπη, δέντρα, κλαδιά χτύπησε την πόρτα του αυτοκινήτου. Ήμουν στη θέση του συνοδηγού και η πρόσκρουση ήταν τέτοια που το αυτοκίνητό μας σηκώθηκε. Η λάσπη συνέχιζε να μας σηκώνει μέχρι που ήμασταν πάνω από τα οχήματα στο απέναντι οδόστρωμα», είπε.

Η κατολίσθηση προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις στην Παρανά. Οι κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στη Βραζιλία. Τον Φεβρουάριο, περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολισθήσεις στην πόλη Πετρόπολη στην πολιτεία του Ρίο.

Δημοφιλή