Κωνσταντινούπολη: Σε έπαυλη με ενοίκιο 50.000 δολάρια το μήνα ζει πλέον ο Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος ολιγάρχης νοικιάσει τους τελευταίους μήνες μια παραθαλάσσια έπαυλη στα στενά του Βοσπόρου.
BEN STANSALL via Getty Images

Στην Κωνσταντινούπολη έχει βρει καταφύγιο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση σε Ρώσους ολιγάρχες, γεγονός που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την πολυτελή ζωή στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Τους τελευταίου μήνες, απολαμβάνει την ομορφιά του Βοσπόρου καθώς έχει νοικιάσει μια παραθαλάσσια έπαυλη στα στενά του, έναντι 50.000 δολαρίων το μήνα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπος Ekonomim, που επικαλείται τον Ulvi Ozcan, πρόεδρο της λέσχης μεσιτών ακινήτων της Κωνσταντινούπολης, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επέλεξε το αρχοντικό Feyyaz Tokar ως κατοικία του, σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Πόλης.

Ο Αμπράμοβιτς είχε επιλέξει τον Μάρτιο τα τουρκικά λιμάνια για να δέσει το υπερπολυτελές γιοτ του, superyacht Solaris, μετά το άγριο κυνηγητό που δέχθηκαν πολλοί Ρώσοι ολιγάρχες που ανήκουν στον στενό κύκλο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ φέρεται να έχει μεταφέρει στην Τουρκία και πολλά από τα περιουσιακά του στοιχεία.

Το superyacht Solaris, αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων αναχώρησε ωστόσο από το λιμάνι της Αλικαρνασσού τον Απρίλιο, αφού η εταιρεία που διαχειρίζεται έχει έδρα το Λονδίνο και αναγκάστηκε να εφαρμόσει τις κυρώσεις.

Αν και έχει Αμπράμοβιτς αρνηθεί οτι διατηρεί σχέσεις με τον Πούτιν, ενώ έχει μεσολαβήσει για να επέλθει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, παραμένει στις λίστες των Δυτικών.

Πρόσφατα μάλιστα, έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης τον κατηγορεί ότι είχε «στενή σχέση για δεκαετίες» με τον Ρώσο πρόεδρο γεγονός που του επέφερε τεράστια οικονομικά και άλλα οφέλη.

Ο Αμπράμοβιτς έχει αναγκαστεί να πουλήσει στην Βρετανία τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Τσέλσι τον οποίο κατείχε από το 2003, σε μια αμερικανική κοινοπραξία έναντι ποερίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πολλές από τις επαύλεις του σε ακριβές γειτονιές του Λονδίνου.

Δημοφιλή