Κιβωτός του Κόσμου: Μπαίνουν ενεργά στο “παιχνίδι” οι Εισαγγελικές Αρχές. Τι αναζητούν

Μετά τη συλλογή των στοιχείων από την Οικονομική Αστυνομία, η Εισαγγελία έχει τώρα στα χέρια της τον πρώτο φάκελο της υπόθεσης.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές στην οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου μετά την απόφαση του νέου Δ.Σ. να απολύει στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου, στο στόχαστρο εξακολουθούν να είναι τα οικονομικά της Οργάνωσης, με επίκεντρο πλέον των εισαγγελικών αρχών την προέλευση των χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως έγραψε το dikastiko.gr, το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου αποφάσισε την απόλυση τριών εργαζομένων που ήταν σε δομές της οργάνωσης και οι οποίοι είναι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή. Όπως έγινε γνωστό εκτός της Οργάνωσης τέθηκαν οι:

– Ο 35χρονος παιδαγωγός από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές

– Η σύζυγος του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, κοινων9ική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.

– ο 35χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της «Κιβωτού».

Το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» από την άλλη ζητά νομική ασυλία προκειμένου να συνεχίσει το έργο του.

Τα εκατομμύρια της Κιβωτού

Περιουσία εκατομμυρίων φέρεται να έχει η Κιβωτός, ενώ όπως ανέφερε το megatv εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το ζευγάρι – ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα – είχε κρύψει στο σπίτι του στον Κολωνό 350.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι προκειμένου να βρουν τα κρυμμένα χρήματα, τα οποία ήταν επιμελώς τοποθετημένα σε κρύπτη και όχι σε χρηματοκιβώτιο όπως είχε αρχικά ειπωθεί, ενώ σε άλλο σημείο του σπιτιού βρέθηκαν κρυμμένες λίρες και κοσμήματα αξίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο βρήκαν 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα.

Οι Αρχές δέσμευσαν τα 350.000 ευρώ που βρήκαν και το επόμενο διάστημα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς αυτά τα λεφτά βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της Οργάνωσης από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής φαίνεται πως είναι ότι η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η Σταματία Γεωργαντή λειτουργούσε ως «αποθήκη» μαύρου χρήματος, για προσωπικούς σκοπούς.

Αν και η θυρίδα ήταν στο όνομα της «Κιβωτού», κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Έτσι, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν εκεί τα χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, τα έβαζαν έπειτα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αποκαλύψεις στις δομές

Όπως αναφέρει το ertnews.gr για τη δομή της Κιβωτού στο Βόλο έχει δοθεί εντολή για προκαταρκτική έρευνα και σχετικά με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς που φέρονται να έγιναν τον Αύγουστο και σύμφωνα με τις καταθέσεις ως φερόμενος δράστης, είναι από τον κύκλο του πατέρα Αντώνιου, ενώ γίνεται έρευνα και για ανήλικο, ο οποίος φιλοξενείται στη δομή και υπάρχουν πληροφορίες ότι είχε πέσει και αυτός θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι στη δομή της Καλαμάτας μία εβδομάδα πριν δει το φως της δημοσιότητας η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» αγοράστηκε από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών καταστροφέας εγγράφων. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκεται το περίστροφο που βρέθηκε ατη δομή της Καλαμάτας την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οξειδωμένο, που σημαίνει ότι ήταν παλιό, όμως εξακολουθούσε να είναι λειτουργικό και αδήλωτο.

Δημοφιλή