Μουντιάλ: Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ πρώτη γυναίκα διαιτητής σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Γράφει ιστορία, έχοντας μάλιστα για βοηθούς διαιτητές δύο ακόμη γυναίκες,
via Associated Press

Η Γαλλίδα διαιτητής Στεφανί Φραπάρ θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει την ευθύνη ενός αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου ανδρών, όταν η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα την Πέμπτη το βράδυ στο Μουντιάλ του Κατάρ.

via Associated Press
PIERRE-PHILIPPE MARCOU via Getty Images

Η FIFA επέλεξε επίσης δύο γυναίκες ως βοηθούς της -τη Νέουζα Μπακ από τη Βραζιλία και τη Μεξικανή Κάρεν Ντίαζ Μεντίνα- για να συμπληρώσουν την γυναικεία διαιτητική τριάδα.

Μια τέταρτη γυναίκα διαιτητής που επιλέχθηκε για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Κάθριν Νέσμπιτ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα βρίσκεται επίσης στο στάδιο Al Bayt ως αρμόδια για τα οφσάιντ στην ομάδα ελέγχου βίντεο (VAR).

Δύο ακόμη γυναίκες, η Σαλίμα Μουκανσάνγκα, από τη Ρουάντα και η Γιοσίμι Γιαμασίτα από την Ιαπωνία , είναι επίσης στη λίστα της FIFA για να διαιτητεύσουν αγώνες στο Κατάρ.

via Associated Press
Maja Hitij - FIFA via Getty Images

Η Φραπάρ είχε προηγουμένως επιλεχθεί ως τέταρτη διαιτητής. Διαιτήτευσε σε αγώνες ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο Champions League, και στον τελικό του φετινού Κυπέλλου Γαλλίας ανδρών. Σφύριξε ακόμη στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2019.

Δημοφιλή