Τσεχία: Ο υπ. Υγείας παραβίασε την καραντίνα - Ο πρωθυπουργός ζητά την παραίτησή του

Φωτογραφήκε να φεύγει από εστιατόριο της Πράγας.
ASSOCIATED PRESS

Ο Αντρέι Μπάμπις, πρωθυπουργός της Τσεχίας ήταν ξεκάθαρος. Είναι έτοιμος να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας της χώρας, αν δεν παραιτηθεί αυτοβούλως, καθώς παραβίασε τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Ρόμαν Πρίμουλα επιδημιολόγος και συντονιστής των μέτρων της Τσεχίας για την πανδημία, απαθανατίστηκε να παραβιάζει ο ίδιος τους κανονισμούς και να τρώει σε εστιατόριο, το οποίο ήταν παρανόμως ανοιχτό, σύμφωνα με την εφημερίδα Blesk.

MICHAL CIZEK via Getty Images

Ο Πρίμουλα φωτογραφήθηκε, να επιβιβάζεται χωρίς μάσκα- το οποίο αποτελεί παράβαση- στο υπουργικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο οδηγός του φεύγοντας από το εστιατόριο. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι δεν παραβίασε κανένα μέτρο, επειδή η συνάντηση έγινε σε αίθουσα στο πίσω μέρος του εστιατορίου, το οποίο ήταν κλειστό. Ακόμη, ανέφερε ότι έβαλε τη μάσκα του όταν μπήκε στο αυτοκίνητο.

«Την ώρα που το ιατρικό προσωπικό δίνει μάχη στην πρώτη γραμμή για να σώσει ζωές, κάτι τέτοιο είναι απολύτως αδικαιολόγητο. Ο υπουργός πρέπει να δίνει το παράδειγμα. Για αυτό τον λόγο, του ζήτησα να παραιτηθεί. Αν δεν το κάνει, θα τον αποπέμψω», δήλωσε ο Μπάμπις. Την ίδια τύχη επεφύλασσε και για τον Γιάροσλαβ Φάλτινεκ, έναν από τους στενότερους συνεργάτες του και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Και αυτό ήταν στο εστιατόριο και ο πρωθυπουργός του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του α′ αντιπροέδρου του κόμματος. «Ζητώ συγγνώμη από όλους», είπε ο Μπάμπις για το περιστατικό.

Η Τσεχία ανακοίνωσε 14.151 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Μία ημέρα νωρίτερα, η χώρα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ, με 14.968 μολύνσεις.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή