Συμβολικό διάγγελμα Τσίπρα από το Κάστρο της Ιθάκης

Συμβολικό διάγγελμα Τσίπρα από το Κάστρο της Ιθάκης
/Andrea Bonetti

Με τη φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.

Η ίδια πηγή, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές.

Σε σχετική ερώτηση, η ίδια πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Νωρίτερα στην Ιθάκη

Με αιχμηρές αναφορές σε Λωτοφάγους, μνηστήρες και Συμπληγάδες, μιλώντας από το Κάστρο της Ιθάκης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η σύγχρονη Οδύσσεια της χώρας, που άρχισε το 2010, τελείωσε κι ότι η «η Ιθάκη είναι μόνον η αρχή».

«Αφήσαμε πίσω μας τις Συμπληγάδες» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας...»


Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στην αφετηρία μίας νέας εποχής.

«Δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι» είπε ο πρωθυπουργός. «Δεν θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει. Δεν θα διαπράξουμε την ύβρι να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων...»

/Andrea Bonetti

Από το διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν έλειψαν και οι μνηστήρες.

«Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι» είπε χαρακτηριστικά. «Οσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους».

/Andrea Bonetti

Δημοφιλή