Βαθυσκάφος Titan: Δισεκατομμυριούχος αποκαλύπτει τα μηνύματα που έλαβε για να μπει στο σκάφος

«Η αποστολή είναι πιο ασφαλής από το να διασχίσεις το δρόμο» τον διαβεβαίωνε ο επικεφαλής της OceanGate - ένας από τους 5 που βρήκαν τραγικό θάνατο.
Facebook/Jay Bloom

Ενας δισεκατομμυριούχος επενδυτής αποκάλυψε ότι του προσφέρθηκαν εισιτήρια σε χαμηλές τιμές για κάνει το ταξίδι στον ναυάγιο του Τιτανικού με το βαθυσκάφος Titan αλλά τα απέρριψε λόγω προγράμματος.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο μεγιστάνας Τζέι Μπλούμ κοινοποίησε τα μηνύματα μεταξύ του ίδιου και του διευθύνοντος συμβούλου της OceanGate, Στόκτον Ρας - μεταξύ των 5 επιβαινόντων που βρήκε τραγικό θάνατο - ο οποίος επέμεινε ότι το ταξίδι με το Titan θα ήταν «πιο ασφαλές από τις καταδύσεις».

Ο Μπλουμ είπε ότι απέρριψε τα εισιτήρια που προσφέρθηκαν σε αυτόν και στον γιο του, στην μειωμένη τιμή των 150.000 δολαρίων ανά άτομο, λόγω προγραμματισμού. Ο γιος του είχε επίσης εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια.

Σε ένα από τα μηνύματά του ο Ρας έλεγε: «Αν και υπάρχει προφανώς κίνδυνος, είναι πολύ πιο ασφαλές από το να πετάς με ελικόπτερο ή ακόμα και από καταδύσεις. Δεν υπήρξε καν τραυματισμός εδώ και 35 χρόνια σε κάποιο μη στρατιωτικό βαθυσκάφος».

Ο Μπλουμ είδε τον επικεφαλής του OceanGate για τελευταία φορά τον Μάρτιο, όπου ο Ρας εμφανιζόταν «απόλυτα πεπεισμένος» ότι η αποστολή θα ήταν «πιο ασφαλής από το να διασχίσεις το δρόμο».

Εν τέλει ο ο Μπλουμ και ο γιός του ματαίωσαν τη συμμετοχή τους στο ταξίδι λόγω προγράμματος και επιφυλάχθηκαν να κάνουν την εξερεύνηση του Τιτανικού με το Titan την επόμενη χρονιά.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του - πριν βρεθούν τα συντρίμμια - είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Λοιπόν αυτό είναι τρελό... Με προσκάλεσαν να πάω σε αυτήν την κατάδυση. Αν δεχόμουν, θα ήμουν ένας από τους πέντε επιβαίνοντες αυτή τη στιγμή».

Πηγή: Skynews

Δημοφιλή