Βυθίστηκε το διάσημο πλωτό εστιατόριο που είχε καταστεί σύμβολο του Χονγκ Κονκ (vid)

Κατά τα περίπου 50 χρόνια λειτουργιάς του σέρβιρε εκλεκτά εδέσματα της καντονέζικης κουζίνας σε διασημότητες όπως η βασίλισσα Ελισάβετ ή ο Τομ Κρουζ.
Peter Guttman via Getty Images

Βυθίστηκε το πλωτό εστιατόριο-σύμβολο του Χονγκ Κονγκ λίγες μέρες αφότου ρυμουλκήθηκε από το λιμάνι όπου ήταν αγκυροβολημένο για σχεδόν 50 χρόνια.

Το όπως ήταν διεθνώς γνωστό, πήρε κλίση και τελικά βυθίστηκε την περασμένη Κυριακή ενώ έπλεε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, όπως ανέφερε η Aberdeen Restaurant Enterprises σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter. Όπως αναφέρεται ενώ το πλωτό εστιατόριο έπλεε ανοιχτά των νησιών Ξισα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το σκάφος αντιμετώπισε αντίξοες συνθήκες, υπήρξε εισροή υδάτων και πήρε κλίση.

«Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας ρυμούλκησης που ήταν υπεύθυνη και για την διάσωση του σκάφους, αυτό δυστυχώς, ανατράπηκε την Κυριακή».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι είναι «πολύ λυπημένη» για το συμβάν.

Stefan Irvine via Getty Images
via Associated Press

Το σκάφος, που έμοιαζε με κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι κατά τις δεκαετίες λειτουργίας του ως πλωτό εστιατόριο είχε φιλοξενήσει από το 1976 πολλές διασημότητες όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β′ και ο Τομ Κρουζ και σε όλους προσέφερε εκλεκτά εδέσματα

Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ είχαν αποχαιρετήσει το εμβληματικό Jumbo Seafood Restaurant την Τρίτη 14 Ιουνίου καθώς αυτό ρυμουλκείτο μακριά από το λιμάνι όπου ήταν αγκυροβολημένο εδώ και 46 χρόνια.

Το 2020, το Jumbo διέκοψε τη λειτουργία της λόγω της πανδημίας κορονοϊού ενώ μετάαπό μήνες περιορισμών για την COVID-19, η μητρική της εταιρεία δεν μπόρεσε να βρει νέο ιδιοκτήτη και δεν είχε τα κεφάλαια για να το συντηρήσει.

via Associated Press
MC TRESSIN via Getty Images
Peter Guttman via Getty Images
Eric VANDEVILLE via Getty Images