Βικτόρια Χίσλοπ για την ελληνική ιθαγένεια: Υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή

«Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν -επίσημα- ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα».
Bill Waters

Η Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, γνωστή από το μπεστ σέλερ βιβλίο της «Το Νησί», με θέμα τη Σπιναλόγκα, που αγαπήθηκε διπλά μετά την τηλεοπτική μεταφορά του, και λάτρης της Ελλάδας ήδη από τη δεκαετία του 1980, έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια.

Η ελληνική υπηκοότητα της απονεμήθηκε τιμητικά στις 17 Ιουλίου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με Προεδρικό Διάταγμα. Την απόφαση γνωστοποίησε στη συγγραφέα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της.

Η Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα για διακοπές με την μητέρα της το 1975 και επανήλθε, επιλέγοντας ως προορισμό την Κρήτη και δημιουργώντας έκτοτε δυνατούς δεσμούς με το νησί και τους ανθρώπους του, δήλωσε μέσω επιστολής για την πολιτογράφηση της:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι’ αυτή τη χώρα.

Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν - επίσημα - ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα.

Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου.

Βικτόρια Χίσλοπ».

Σημειώνεται ότι «Το Νησί», η ιστορία για την εγκαταλειμμένη αποικία των λεπρών στα ανοιχτά της Κρήτης, έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα, έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων διεθνώς, ενώ κατατάχθηκε ανάμεσα στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία.

Στην Ελλάδα εκτυλίσσεται και το νέο βιβλίο της, που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, με τίτλο «Όσοι αγαπιούνται» (εκδόσεις Ψυχογιός).

Δημοφιλή