ΔΙΕΘΝΕΣ
10/08/2019 08:22 EEST

Βίντεο: Έβαλε χταπόδι στο πρόσωπό της για να βγάλει φωτογραφία και αυτό τη δάγκωσε

...δεν είχε δει το «Άλιεν»;

King 5

Το κινηματογραφικό «Άλιεν» είναι ένα από τα εμβληματικότερα κεφάλαια στην ιστορία της επιστημονικής φαντασίας, αλλά και του σινεμά τρόμου, και σε μεγάλο βαθμό το οφείλει αυτό στη φονική «ξενομορφή» που αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή των ταινιών της σειράς. Πρόκειται για ένα πλάσμα βγαλμένο από τη σκοτεινή φαντασία του H.R. Giger, η κάθε πτυχή του οποίου αποπνέει τρόμο, από τη μορφή του μέχρι τη βιολογία του και τον τρόπο που αναπαράγεται- με μικρότερα, χταποδόμορφα πλάσματα (facehuggers) τα οποία προσκολλώνται στο πρόσωπο του θύματος και «φυτεύουν» μέσα του το αυγό του τέρατος, το οποίο κυοφορείται και αναδύεται μέσα από το σώμα του ξενιστή, σκοτώνοντάς τον με φρικτό τρόπο.

Τι σχέση μπορεί να έχει το «Άλιεν» με μια γυναίκα στις ΗΠΑ που ήθελε να συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό φωτογραφίας; Πολύ απλά, η Τζέιμι Μπισκέγκλια, από το Φοξ Άιλαντ της πολιτείας Ουάσινγκτον μάλλον δεν είχε δει την ταινία (ή την είχε δει και της είχε αρέσει πολύ) και είχε τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα χταπόδι που είχε ψαρέψει ένας ψαράς για να συμμετέχει στον διαγωνισμό, τραβώντας μια ασυνήθιστη φωτογραφία- και για αυτό δανείστηκε το χταπόδι και το έβαλε στο πρόσωπό της. Βεβαίως, όπως μετέδωσε το King 5 News, το χταπόδι αντέδρασε και τη δάγκωσε με το ράμφος του δύο φορές. «Ήταν σαν να έμπαινε στο δέρμα μου αγκίστρι» είπε η ίδια.

 

 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Live Science, το τραύμα αιμορραγούσε για 30 λεπτά και πονούσε πολύ, ενώ μετά από δύο μέρες η Μπισκέγκλια είχε πρηστεί σε βαθμό που δεν μπορούσε να καταπιεί, με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί της έδωσαν αντιβιοτικά και την ενημέρωσαν πως το πρήξιμο μπορεί να φεύγει και να επανέρχεται για μήνες.

 

 

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Live Science, τα χταπόδια χρησιμοποιούν το σκληρό τους ράμφος για να τρυπούν τα κελύφη των θηραμάτων τους και μετά εισάγουν δηλητηριώδες σάλιο για να τα παραλύουν ή να τα σκοτώνουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα δαγκώματα χταποδιών προκαλούν πρήξιμο και αιμορραγία στους ανθρώπους, αλλά υπάρχει ένα είδος (Hapalochlena lunulata) με δηλητήριο που είναι θανατηφόρο.