Βίντεο- Φωτό: Οι πλημμύρες σε Καρδίτσα και Λάρισα από δορυφόρο και drone

Απίστευτες εικόνες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.
.
.
Meteo.gr

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες της Καρδίτσας και της Λάρισας από ψηλά- από δορυφόρο και drone αντίστοιχα- οι οποίες απεικονίζουν την έκταση των πλημμυρών που έφερε η κακοκαιρία Daniel, που σάρωσε τη Θεσσαλία.

Δορυφορικά δεδομένα υπερυψηλής ανάλυσης του δορυφόρου της αμερικανικής εταιρείας Maxar Technologies που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί του Σαββάτου δείχνουν σε πολύ υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας. Ο δορυφόρος της Maxar παρουσιάζει την κατάσταση πριν και μετά τις πλημμύρες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας. Αριστερά διακρίνεται η Μεταμόρφωση Καρδίτσας όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο στις 16.09.2022 και δεξιά όπως αποτυπώθηκε το Σάββατο 09.09.2023.

.
.
Meteo.gr

Διακρίνονται μόνο οι σκεπές των σπιτιών και μέρη των κτιριακών δομών, καθώς τα υπόλοιπα σημεία καλύφθηκαν από τα λασπόνερα μεγάλου ύψους.Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα ελήφθη από την αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies και τον επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες από τη Λάρισα σε βίντεο με λήψη από drone που αναρτήθηκε από το onlarissa.gr: Το Αλκαζάρ, ο Ιπποκράτης και οι εργατικές κατοικίες Γιάννουλης έχουν αλλάξει μορφή.

Δημοφιλή