Βίντεο: Κινηματογραφική ληστεία με καλάσνικοφ σε κατάστημα της Chanel στο Παρίσι

Σκηνές βγαλμένες από ταινία στη γαλλική πρωτεύουσα, με τους μαυροφορεμένους ληστές να διαφεύγουν πάνω σε μοτοσυκλέτες.
via Associated Press

Ληστές οπλισμένοι με τουλάχιστον ένα όπλο - καλάσνικοφ σύμφωνα με μαρτυρίες - πραγματοποίησαν «χτύπημα», σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες, σε ένα κατάστημα ρολογιών και κοσμημάτων Chanel στο κέντρο του Παρισιού την Πέμπτη και μετά διέφυγαν με ταχύτητα με μοτοσικλέτες.

Η ληστεία έγινε μέρα μεσημέρι στην περιοχή της Πλατείας Βαντόμ, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου είχε πραγματοποιηθεί άλλη μια ληστεία «υψηλού προφίλ» πέρυσι.

Βίντεο στο Twitter - το οποίο η αστυνομία του Παρισιού είπε ότι είναι αυθεντικό - δείχνει έναν ληστή με αυτό που φαίνεται να είναι ένα αυτόματο όπλο έξω από το κατάστημα Chanel στην οδό Rue de la Paix. Δευτερόλεπτα αργότερα, άλλοι τρεις ληστές - ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας κράνη - βγαίνουν από το κατάστημα κρατώντας τσάντες. Και οι τέσσερις έχουν καταγραφεί να φεύγουν με ταχύτητα με δύο μοτοσικλέτες.

«Ολα έγιναν πολύ γρήγορα και δυστυχώς οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν ήταν με ποδήλατα», δήλωσε στο Reuters ένας περαστικός που είχε κινηματογραφήσει το συμβάν.

Christian Hartmann via Reuters
Christian Hartmann via Reuters

Η Chanel είπε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και ότι συνεργάζεται με την αστυνομία αλλά δεν αποκάλυψε την αξία των κλοπιμαίων.

Η αστυνομία είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.

Christian Hartmann via Reuters

Τα κοσμηματοπωλεία στο Παρίσι έχουν υποστεί πλήθος ένοπλων ληστειών τους τελευταίους μήνες.

Τον Σεπτέμβριο, η αστυνομία του Παρισιού συνέλαβε τρεις ένοπλους, αφού άνοιξαν πυρ σε περιπολικό καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από μια ληστεία κοσμημάτων αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα κατάστημα Bulgari, και πάλι στο κέντρο του Παρισιού.

Christian Hartmann via Reuters

Τον Ιούλιο, κλέφτες άρπαξαν κοσμήματα αξίας σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ από ένα κατάστημα Chaumet κοντά στα Ηλύσια Πεδία, αν και τα κλεμμένα προϊόντα βρέθηκαν αργότερα και οι ύποπτοι συνελήφθησαν.