Βίντεο: Ουκρανικό πυροβολικό χτυπά ρωσική φάλαγγα τεθωρακισμένων κοντά στο Κίεβο

Νωρίτερα είχε υπάρξει αναφορά για ουκρανική αντεπίθεση.
.
.
Twitter

Μια φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων που εμφανίζονται να βρίσκονται σε πυκνό σχηματισμό φαίνεται να δέχεται το καταστροφικό πυρ του ουκρανικού πυροβολικού σε βίντεο που κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εικόνες αυτές, οι οποίες φέρονται να είναι από drone στο Μπροβαρί, κοντά στο Κίεβο, αν είναι αυθεντικές, ενισχύουν ακόμα περισσότερο τα ερωτήματα ως προς την αληθινή έκταση των ρωσικών απωλειών στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και τα λάθη και προβλήματα που παρατηρούνται στις επιχειρήσεις και τις τακτικές τους.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα και αναφορές, σκοτώθηκε και ένας Ρώσος συνταγματάρχης, με τη ρωσική δύναμη να υποχωρεί.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Πέμπτη αναφορά του βρετανικού υπουργείου Άμυνας έλεγε πως η μεγάλη ρωσική φάλαγγα βορειοδυτικά του Κιέβου είχε σημειώσει πολύ μικρή πρόοδο μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν απώλειες, οπότε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ενδεχομένως να χρειαστεί να αντλήσει ενισχύσεις σε προσωπικό από «άλλες πηγές». Επίσης, νωρίτερα ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, είπε ότι είχε λάβει χώρα ουκρανική αντεπίθεση κοντά στο Κίεβο. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για το περιστατικό που φέρεται να απεικονίζεται στα βίντεο.

Στα βίντεο ακούγονται φωνές που φέρονται να είναι από τηλεπικοινωνίες που έχουν υποκλαπεί, ενώ αξίζει να αναφερθεί το ότι τα ρωσικά τεθωρακισμένα φαίνονται να κινούνται σε αρκετά στενό σχηματισμό, με το ουκρανικό πυροβολικό, έχοντας προφανώς λάβει συντεταγμένες υψηλής ακριβείας, να χτυπά πρώτα οχήματα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της φάλαγγας, δυσκολεύοντας την κίνηση των υπολοίπων, που μένουν εκτεθειμένα στα υπόλοιπα πυρά.

Σε ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε online φέρεται να απεικονίζεται ταχέως κινούμενο ρωσικό τεθωρακισμένο που καταστρέφεται από ουκρανικό drone τύπου Bayraktar (τουρκικής κατασκευής).