Βίτσας: Υποχρέωση των προσφύγων να σέβονται τους νόμους του κράτους που τους φιλοξενεί

Παράλληλα, τους κάλεσε να μην κρατούν τα παιδιά τους στα χέρια τους μπροστά.
Eurokinissi

«Ο πρόσφυγας έχει και υποχρεώσεις. Η πρώτη του υποχρέωση είναι να σέβεται τους νόμους του κράτους, το οποίο με πολύ κόπο και θα έλεγε κανένας και θυσίες τον φιλοξενεί. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό» δήλωσε στο Open TV ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. «Αυτή τη στιγμή στα Διαβατά έχουμε δύο σημεία πληροφόρησης, μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία και μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, όπου εκεί ο καθένας ο οποίος θέλει να φύγει ή θέλει πληροφορηθεί κάτι έρχεται και τον πληροφορούμε» πρόσθεσε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «έχουμε λεωφορεία μαζί με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης που μπορούμε να τους επιστρέψουμε στις δομές τους. Η Ύπατη Αρμοστεία έχει βγάλει ανακοίνωση σε έξι γλώσσες όπου τους λέει ότι αυτό που κάνουν είναι παράτυπο».

Όπως πρόσθεσε, η όλη υπόθεση ξεκίνησε από διακινητές. «Οι άνθρωποι που έχουν πραγματική ανάγκη για φροντίδα, εμείς τους καλούμε, και είναι η συντριπτική πλειοψηφία, να επιστρέψουν στις δομές».

Ως προς τον αριθμό αυτών που βρίσκονται στα Διαβατά, είπε πως παραμένει σταθερός, περίπου 550- 600 άνθρωποι και άλλοι 250 έξω από τον αστυνομικό κύκλο. «Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει πως κάποιοι θέλουν να παίξουν τους ”σκληρούς” όσο περνάει η ώρα και το σχέδιό τους δεν γίνεται πραγματικότητα, θα αρχίσουν να κάνουν άλλα πράγματα, όπως είναι οι επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών». Παράλληλα, τους κάλεσε να μην κρατούν τα παιδιά τους στα χέρια τους μπροστά, προσθέτοντας πως «δεν είναι πολύ λεβέντικο αυτό»- ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση «να διευκολυνθούν στο να κάνουν πορεία προς την Ειδομένη και να στήσουν καταυλισμό».

Δημοφιλή