Την έγδυσε, την χτύπησε και της ξύρισε το κεφάλι επειδή αρνήθηκε να χορέψει

Διεθνής ανησυχία για την ασφάλειά της.
TVBS新聞網

Μια γυναίκα από το Πακιστάν κατηγορεί δημοσίως τον άντρα της πως την ξυλοκόπησε και της ξύρισε το κεφάλι, επειδή αρνήθηκε να χορέψει γι′ αυτόν και τους φίλους του. Η νέα αυτή περίσταση εγείρει νέες ανησυχίες για την ασφάλεια αυτών των γυναικών στη χώρα τους.

Η Άζμα Αζίζ, όπως ονομάζεται, είναι από την Λαχώρη και έγινε πρωτοσέλιδο, όταν δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, με εκείνη να έχει σημάδια στο πρόσωπό της και να μην έχει μαλλιά.

Ο σύζυγός της, Μίαν Φεζάλ και οι υπάλληλοι που δουλεύουν για αυτόν βρίσκονται υπό κράτηση, ωστόσο εκείνος αρνείται οποιαδήποτε κακομεταχείριση.

Η δημοσιότητα που πήρε όμως η υπόθεση οδήγησε όλο και περισσότερους οργανισμούς να κάνουν έκκληση για βοήθεια για προστασία των γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία.

Σε ένα tweet, η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει πως μια ριζική αλλαγή του συστήματος είναι απαραίτητη.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στις 26 Μαρτίου η κ. Αζίζ, ισχυρίζεται ότι δύο μέρες νωρίτερα βασανίστηκε από τον σύζυγό της επειδή αρνήθηκε να χορέψει μπροστά στους φίλους του που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι.

«Με έγδυσε μπροστά στο προσωπικό, το οποίο με κρατούσε όσο εκείνος ξύριζε τα μαλλιά μου. Τα ρούχα μου ήταν γεμάτα αίματα. Με έδεσε με ένα σωληνάριο και με κρέμασε στον ανεμιστήρα. Απείλησε ότι θα με σκοτώσει», δηλώνει στο βίντεο φανερά ταραγμένη η Αζίζ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της στο δημοσίευμα του BBC, πήγε στην αστυνομία να τον καταγγείλει και εκείνοι καθυστερούσαν. Η αστυνομία από την άλλη αρνείται τον ισχυρισμό, λέγοντας πως ότι αμέσως μετά την επίσκεψή της, έστειλαν μια ομάδα στην κατοικία της η οποία ήταν κλειδωμένη.

Οι αρχές ενέργησαν μόνο όταν το βίντεο ανακαλύφθηκε από τον βουλευτή του Υπουργείου Εσωτερικών, Σεχεριάρ Αφρίντι, ο οποίος διέταξε τους αξιωματικούς να καταθέσουν καταγγελία.

Ο σύζυγός και ο υπάλληλός του, Ρασίντ Αλί, συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα. Μια προκαταρκτική ιατρική έκθεση στην Αλίζ, έδειξε πολλαπλούς μώλωπες, πρήξιμο και ένα μαυρισμένο μάτι.

Οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν αργότερα πως η υπόθεση πρέπει να δικαστεί σύμφωνα με τον αυστηρότερο νόμο κατά της τρομοκρατίας αντί για την συνηθισμένη ποινική διαδικασία.

Ο σύζυγός της ωστόσο υποστήριξε στην αστυνομία πως η Αζίζ είχε αρχίσει να κόβει από μόνη της τα μαλλιά της ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και εκείνος απλώς την βοήθησε να τελειώσει την δουλειά.

Πηγή: BBC

Πήγαινε στην αρχική σελίδα