Βίγκαν υποχρέωσαν φοιτητές κτηνιατρικής να αποσύρουν ημερολόγιο με γυμνές φωτογραφίες

Σε μια φωτογραφία χρησιμοποιούσαν ζωντανά πρόβατα για να καλύψουν τα γεννητικά τους όργανα.

Την απόσυρση φωτογραφίας από ημερολόγιο όπου φοιτητές κτηνιατρικής πόζαραν γυμνοί, με ζωντανά πρόβατα να καλύπτουν τα γεννητικά τους όργανα, είχαν ως αποτέλεσμα διαμαρτυρίες από βίγκαν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των The Times, οι σπουδαστές του Royal Veterinary College (RVC) στη Βρετανία απέσυραν τη φωτογραφία μετά από διαμαρτυρίες του Veterinary Vegan Network, μέλη του οποίου ισχυρίστηκαν πως η χρήση των προβάτων με αυτόν τον τρόπο δείχνει έλλειψη σεβασμού ενώ χρησιμοποιούνται για κάτι που ούτως ή άλλως δεν είναι απαραίτητο.

Στην επίμαχη φωτογραφία οι φοιτητές κρατούν τα πρόβατα από τα μπροστινά πόδια και τα σηκώνουν, φέρνοντάς τα σε μια θέση η οποία είναι πολύ συνηθισμένη για την εξέταση των ζώων.

Οι διαμαρτυρίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να αρχίσουν προσωπικές επιθέσεις, παρενόχληση και απειλές εναντίον των φοιτητών που συμμετείχαν στη δημιουργία του ημερολογίου, που αποτελεί ετήσια παράδοση. Τελικώς, η φωτογραφία αποσύρθηκε από το ημερολόγιο, και o Στούαρτ Ράιντ, διευθυντής του RVC, ζήτησε δύο συγγνώμες: Μία από αυτούς που ένιωσαν να προσβάλλονται από τη φωτογραφία και μία από τους σπουδαστές που συμμετείχαν.

Όταν τέθηκε το θέμα, η σχολή έβγαλε ανακοίνωση πως δεν υποστηρίζει την εν λόγω δραστηριότητα- ωστόσο αυτό μάλλον κλιμάκωσε την κατάσταση, με πολλούς να γράφουν στα social media πως, με αυτόν τον τρόπο, η σχολή «κρέμασε» τους φοιτητές της. Επίσης, η British Cattle Veterinary Association τους υπερασπίστηκε, λέγοντας πως πρόκειται για μια πρακτική που είναι ανώδυνη και ακίνδυνη για τα ζώα, ενώ κατηγόρησε τους βίγκαν κτηνιάτρους για υποκρισία επειδή αποδοκίμασαν το εν λόγω ημερολόγιο και όχι άλλα, όπως αυτό τον Αυστραλών πυροσβεστών με τα γατάκια.

Δημοφιλή