Διπλωματικό επεισόδιο Adidas-Ρωσίας για τη φανέλα της εθνικής ομάδας

Οι παίκτες αρνούνται να την φορέσουν.
artisteer via Getty Images

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας αρνήθηκε να φορέσει την νέα φανέλα που σχεδίασε η Αdidas για το Euro 2020, καθώς η γνωστή εταιρεία φαίνεται πως μπέρδεψε τα χρώματα της σημαίας της χώρας με αυτά της Σερβίας. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν οι παίκτες της ομάδας.

Το νέο σχέδιο παρουσιάστηκε από την εταιρεία αθλητικών ειδών πριν από δύο περίπου εβδομάδες και ήδη πωλείται στα καταστήματα. Οι νέες φανέλες στα μανίκια καταλήγουν στα χρώματα της χώρας, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση της Γερμανίας.

Όμως, στην περίπτωση της Ρωσίας, τα χρώματα είχαν ανάποδη σειρά, δηλαδή κόκκινο, μπλε και λευκό. Οι φίλαθλοι ως εκ τούτου άρχισαν να διαμαρτύρονται πως παραπέμπει στη σημαία της Σερβίας.

Έτσι, λοιπόν, η ρωσική Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι στην τελική φάση της διοργάνωσης θα χρησιμοποιήσει την εμφάνιση των προκριματικών.

Ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, Στάνισλαβ Τσερτέοφ είχε αρχικά προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη νέα φανέλα, αν και η μπλούζα είναι πιθανό να επανασχεδιαστεί πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του επόμενου καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται στο μεταξύ πως παρά τη βαριά ήττα από το Βέλγιο, η Ρωσία έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της στο Euro 2020.

(Με πληροφορίες από Independent)

Δημοφιλή