Βραζιλία: Ήταν για πέντε ώρες σε σάκο πτώματος ενώ ήταν ολοζώντανος, νόμιζαν ότι πέθανε

Το νοσοκομείο μάλιστα παρέδωσε μάλιστα στην οικογένειά του πιστοποιητικό θανάτου.
rob dobi via Getty Images

Τον είχαν πεθάνει κατά λάθος.

Ταινία ζόμπι θυμίζει η περίπτωση ενός άνδρα από τη Βραζιλία, που ήταν κλεισμένος μέσα σε έναν σάκο πτώματος, ολοζώντανος και αναπνέοντας κανονικά- πέντε ώρες αφότου είχε κριθεί λανθασμένα νεκρός.

«Ο υπάλληλος του γραφείου κηδειών μου τηλεφώνησε, ζητώντας μου απεγνωσμένα να πάω εκεί, λέγοντας ότι ο αδελφός μου ήταν ζωντανός», είπε η αδελφή του άντρα για το περιστατικό, που συνέβη στα τέλη του περασμένου μήνα στο νοσοκομείο Εσταντουάλ Ντο Σέντρο-Νόρτε, αναφέρει η New York Post.

Ο Ζοζέ Ριμπέιρο ντα Σίλβα, 62 ετών, είχε κηρυχθεί νεκρός στις 29/11, λόγω επιπλοκών από καρκίνο του στόματος, με τους αξιωματούχους να αναφέρουν ως επίσημη αιτία θανάτου επιπλοκές από καρκίνο του στόματος. Ωστόσο δεν είχε υποβληθεί σε νεκροψία.

Το νοσοκομείο μάλιστα παρέδωσε μάλιστα στην οικογένειά του πιστοποιητικό θανάτου.

Η αδελφή του είπε ότι έμαθε τα νέα γύρω στις 8 μ.μ., οπότε η σορός του 62χρονου δόθηκε στην οικογένεια, ώστε να αρχίσουν να προετοιμάζουν τις διαδικασίες για την κηδεία.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο αγαπημένος τους συγγενής ήταν ακόμα ζωντανός.

Από εκείνο το σημείο κι έπειρα, ο ντα Σίλβα πέρασε πέντε ατελείωτες ώρες μέσα στον σάκο πτώματος, καθώς μεταφερόταν από το ιατρικό κέντρο σε ένα γραφείο κηδειών, το οποίο βρισκόταν πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά.

Περίπου στη 1 τα ξημερώματα, οι εργαζόμενοι στο γραφείο τελετών συνειδητοποίησαν ότι είχε γίνει ένα τρομερό λάθος. Εμβρόντητος ένας υπάλληλος, ανοίγοντας τον σάκο διαπίστωσε ότι τα μάτια του 62χρονου ήταν ανοιχτά και ανέπνεε ακόμα, αν και με δυσκολία.

Στη συνέχεια ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες μετέφεραν τον ντα Σίλβα στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται ακόμη, ενώ για το φιάσκο ενημερώθηκε και η οικογένεια του «νεκρού» άνδρα.

Το νοσοκομείο έδωσε μάλιστα πιστοποιητικό θανάτου στην οικογένειά του.«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, ο αδελφός μου πέρασε πέντε ώρες μέσα σε μια πλαστική σακούλα, παγωμένος», διαμαρτυρήθηκε η αδελφή του, η οποία προχώρησε σε σχετική καταγγελία στην αστυνομία στις 30 Νοεμβρίου. «Μια τέτοια κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη».

Το καταστροφικό λάθος φέρεται συνέβη όταν ένας από τους γιατρούς, ο οποίος χορηγούσε στον ντα Σίλβα θεραπεία για τον καρκίνο του στόματος, θεώρησε ότι ήταν νεκρός λόγω έλλειψης αναπνοής.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα ανέπνεε όλο αυτό το διάστημα μέσω μιας τραχειοτομής στο μπροστινό μέρος του λαιμού του.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα