Βραζιλία: Νεκροθάφτης προσποιήθηκε ότι πέθανε για να δει ποιος θα παρευρεθεί στην κηδεία του

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να μάθω ποιος θα ερχόταν στην κηδεία μου», είπε.
.
.
Facebook

Οργισμένοι είναι οι φίλοι και η οικογένεια ενός Βραζιλιάνου ο οποίος προσποιήθηκε τον θάνατό του από καθαρή περιέργεια, για να δει ποιος θα παρευρεθεί στην κηδεία του.

Ως έμπειρος νεκροθάφτης ο Μπαλταζάρ Λέμος, 60 ετών, είχε οργανώσει εκατοντάδες κηδείες, σε μερικές από τις οποίες είχαν παρευρεθεί μόλις δύο άτομα.

Πρόσφατα, αναρωτήθηκε πόσοι από τους φίλους και την οικογένειά του θα ερχόντουσαν να αποτίσουν φόρο τιμής και να τον αποχαιρετήσουν όταν πέθαινε, και επειδή δεν μπορούσε πραγματικά να γνωρίζει αποφάσισε να πλαστογραφήσει το θάνατο του ώστε να δει πόσοι άνθρωποι θα βρισκόντουσαν στην κηδεία του, αναφέρει το Oddity Central.

Στις 10 Ιανουαρίου, κάποιος δημοσίευσε ένα δυσοίωνο μήνυμα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μπαλταζάρ Λεμού, ανακοινώνοντας ότι «Αυτό το θλιβερό απόγευμα, ο Μπαλταζάρ Λεμός μας άφησε.

Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς». Μια μέρα πριν, είχε αναρτηθεί μια φωτογραφία που τραβήχτηκε μπροστά από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο, υπονοώντας ότι είχε εισαχθεί εκεί, οπότε όλοι υπέθεσαν τα χειρότερα.

Η οικογένεια του Λέμος έμεινε έκπληκτη από την ανακοίνωση, καθώς κανείς δεν ήξερε καν ότι ήταν στο νοσοκομείο. Ένας από τους ανιψιούς του έσπευσε στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν για να ρωτήσει, αλλά το προσωπικό δεν είχε κανένα αρχείο για εισαγωγή του Μπαλταζάρ Λέμος εκεί τις τελευταίες ημέρες.

Καθώς οι διαδικτυακοί φίλοι του Λέμος άρχισαν να μοιράζονται την τραγική είδηση του θανάτου του, οι φίλοι του άρχισαν να αποτίουν φόρο τιμής στα σχόλια και να ρωτούν για την αιτία του θανάτου. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση, αλλά αντίθετα, η ώρα και ο τόπος της κηδείας αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στις 18 Ιανουαρίου, οι φίλοι και η οικογένεια του Μπαλταζάρ Λέμος συγκεντρώθηκαν σε ένα μικρό παρεκκλήσι στη γενέτειρά του, την Κουριτίμπα, για την κηδεία . Κάποια στιγμή, η φωνή του Μπαλταζάρ άρχισε να αφηγείται τη ζωή του και μερικοί από τους παρευρισκόμενους άρχισαν να κλαίνε νομίζοντας ότι ήταν ηχογράφηση του νεκρού. Τότε άνοιξαν οι πόρτες του βωμού και βγήκε μπροστά σε όλους.

Βλέποντάς τον κάποιοι άρχισαν να κλαίνε και άλλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, αλλά μόλις εξήγησε ότι είχε προσποιηθεί τον θάνατό του για να δει ποιος θα παρευρεθεί στην κηδεία του, οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να τον βρίζουν.

«Πήρες αυτό που ήθελε ο Μπαλταζάρ, για να τραβήξεις την προσοχή. Όλοι θρηνούσαν. Τι γελοίο αστείο! Νομίζω ότι πρέπει να βγάλεις μια φωτογραφία με όλους όσους θρήνησαν τον υποτιθέμενο θάνατό σου. Δεν σε ξέρω προσωπικά και ελπίζω να μην σε γνωρίσω ποτέ», σχολίασε ένα άτομο στο διαδίκτυο αφού έμαθε την αλήθεια.

Η ιστορία του Μπαλταζάρ Λέμος έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύντομα τα πρακτορεία ειδήσεων επικοινώνησαν μαζί του για να μάθουν περισσότερα για τα κίνητρά του. Εξήγησε ότι ποτέ δεν ήθελε να προκαλέσει θλίψη στους ανθρώπους, αλλά ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να μάθει ποιος θα τον θρηνούσε μετά τον θάνατό του.

«Είχα αυτή την ιδέα πριν από πέντε μήνες. Ήθελα να το κάνω να μοιάζει σαν να πέθανα πραγματικά. Ο κόσμος το ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να μάθω ποιος θα ερχόταν στην κηδεία μου», είπε ο Λέμος. « Δεν είχα καμία πρόθεση να πληγώσω, να προσβάλω ή να προκαλέσω οποιοδήποτε κακό σε κανέναν. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους».

«Τον ξέρω από το 2001. Για μένα, πέθανε στις 17 Ιανουαρίου, όταν τα έμαθα όλα. Ήταν πολύ κακόγουστο», είπε ένας διοργανωτής εκδηλώσεων που συνεργαζόταν με τον Μπαλταζάρ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα