Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης

Με με 211 ψήφους υπέρ και 148 κατά.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φεύγει από την πίσω είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, Βρετανία, 6 Ιουνίου 2022.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φεύγει από την πίσω είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, Βρετανία, 6 Ιουνίου 2022.
TOBY MELVILLE via REUTERS

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραμείνει στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και Πρωθυπουργός της χώρας καθώς κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης.

211 βουλευτές των Συντηρητικών ψήφισαν κατά της πρότασης μομφής που ασκήθηκε στον Μπόρις Τζόνσον και έτσι παραμένει αρχηγός των Συντηρητικών και συνεπώς πρωθυπουργός της χώρας,

Την πρόταση μομφής υπερψήφισαν 148 βουλευτές των Συντηρητικών

Η διαδικασία της ψηφοφορίας διήρκεσε δύο ώρες. Ξεκίνησε στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) κα ολοκληρώθηκε στις 10. Τα αποτέλεσμα ανακοινώθηκε μια ώρα αργότερα.

Ο Σερ Γκράχαμ Μπράντι, πρόεδρος της Επιτροπής Συντηρητικών του 1922, λέει ότι ψήφισαν 359 Τόρις βουλευτές. Δεν υπήρχαν άκυρα ψηφοδέλτια.

Εμπιστοσύνη στον Μπόρις Τζόνσον: 211

Καμία εμπιστοσύνη στον Τζόνσον: 148

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το 40% των βουλευτών των Τόρις ψήφισαν κατά του Τζόνσον.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το BBC ανέφερε τη Δευτέρα ότι πηγές προσκείμενες στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον πιστεύουν ότι πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης μεταξύ των εκλεγμένων μελών του Συντηρητικού Κόμματός του.

«Πηγές κοντά στον Πρωθυπουργό είναι πεπεισμένες ότι κέρδισε την ψήφο», είπε ο πολιτικός ανταποκριτής του BBC, Νικ Έρντλεϊ στο Twitter.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή