Βρετανία: Ο πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο για καρδιολογικές εξετάσεις

Νοσηλεύεται από τις 16 Φεβρουαρίου με μόλυνση.
Getty

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου για θεραπεία της λοίμωξης από την οποία έχει προσβληθεί καθώς και για περαιτέρω για μια προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση.

Το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ διευκρίνισε με δήλωσή του: «Ο Δούκας του Εδιμβούργου μεταφέρθηκε σήμερα από το Νοσοκομείο του Βασιλιά Εδουάρδου VII στο Νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου, όπου οι γιατροί θα συνεχίσουν να θεραπεύουν τη λοίμωξη, καθώς και να κάνουν εξετάσεις και παρατήρηση της προϋπάρχουσας καρδιακής πάθησης. Ο Δούκας παραμένει άνετος και ανταποκρίνεται στη θεραπεία, αλλά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας».

Περισσότερες πληροφορίες για τη μόλυνση του 99χρονου δεν είναι γνωστές, αν και ο ιστότοπος του νοσοκομείου St Bartholomew’s στην περιγραφή του το αναφέρει ως «κέντρο ειδικευόμενο στην περίθαλψη τόσο των καρδιακών παθήσεων όσο και του καρκίνου».

Ο Δούκας, ο οποίος γίνεται 100 ετών τον Ιούνιο, εισήχθη στο Νοσοκομείο του Βασιλιά Εδουάρδου VII στις 16 Φεβρουαρίου, μετά από αδιαθεσία.

Ο Φίλιππος έχει περάσει το τελευταίο lockdown με τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Γουίντσορ και τον Ιανουάριο αμφότεροι έκαναν το εμβόλιο κατά της Covid. Ο Δούκας είχε εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2019, όταν υποβλήθηκε σε θεραπεία για «προϋπάρχουσα κατάσταση» και έλαβε εξιτήριο την παραμονή των Χριστουγέννων, μετά από τέσσερις νύχτες νοσηλείας.

Δημοφιλή