Βρέθηκαν οι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο κλέφτης.
|
Eurokinissi

Στα χέρια των στελεχών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας έπεσε το βράδυ της Δευτέρας ένας 50χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι το 2012 εισέβαλε στην Εθνική Πινακοθήκη και άρπαξε τρεις πίνακες τεράστιας αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost, ο 50χρονος όχι μόνον ομολόγησε ότι εκείνος απενεργοποίησε το συναγερμό τής Εθνικής Πινακοθήκης στις 4.30 τα ξημερώματα της 9ης Ιανουαρίου του 2012 και άρπαξε τρεις πίνακες, του Πικάσο, του Μοντριάν και του Κάτσια και εξαφανίστηκε, παρόλο που ενεργοποιήθηκε ο ανιχνευτής κίνησης και τον καταδίωξε ο φύλακας, που είχε βάρδια.

Παράλληλα, υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου είχε αποκρύψει τυλιγμένους με νάυλον τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν σε μία ρεματιά στην Κερατέα, ενώ τους αποκάλυψε ότι πέταξε τον τρίτο, επειδή δεν του άρεσε.

Ο καθ’ομολόγιαν δράστης είχε συλληφθεί και σε ηλικία 18 ετών για κλοπή, αλλά από τότε και για μεγάλο διάστημα δεν είχε απασχολήσει τις αρχές.

 Η πίσω πλευρά του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο
Η πίσω πλευρά του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο
Eurokinissi

* Λόγω της ανάκτησης των κλεμμένων πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη, αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί, οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, και Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.