Γαλλία: Ενας νεκρός και 2 βαριά τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο δράστης, τσετσενικής καταγωγής, φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» αλλά η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
via Associated Press

Ενας νεκρός εκπαιδευτικός και δύο βαριά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Γαλλία.

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο γυμνάσιο της πόλης Αράς της βόρειας Γαλλίας, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε ότι ένας εκπαιδευτικός είναι νεκρός από επίθεση με μαχαίρι. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο δράστης φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός Είναι Ύψιστος στα αραβικά) αλλά η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες.

Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο δράστης συνελήφθη. Το BFMTV μετέδωσε ότι ο αδερφός του δράστη έχει επίσης συλληφθεί από την αστυνομία.

Το κανάλι ανέφερε ότι ο νεκρός ήταν καθηγητής γαλλικής γλώσσας, ενώ ένας καθηγητής γυμναστικής επίσης μαχαιρώθηκε και τραυματίστηκε. Ο άλλος τραυματίας είναι φύλακας ασφαλείας, που φέρει πολλά χτυπήματα από μαχαίρι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν πρώην μαθητής του σχολείου. Η αστυνομία αναφέρει ότι η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο.

Η επίθεση πραγματοποιείται σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Σαμυέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίσθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού δέκα ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης. Ο 18χρονος δολοφόνος, ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη σήμερα είναι 20 ετών και επίσης τσετσενικής καταγωγής. Ο αδελφός του, 17 ετών, συνελήφθη κοντά σε άλλο σχολείο. Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την έρευνα.

(με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ)

Δημοφιλή