Γαλλία: Λάδι στην φωτιά από την ακροδεξιά με δωρεές 670.000 ευρώ για τον αστυνομικό που σκότωσε τον Ναέλ

Σύμφωνα με τον διοργανωτή της εκστρατείας, που είναι υποστηρικτής του ακροδεξιού πολιτικού Ερίκ Ζεμούρ "ο αστυνομικός έκανε τη δουλειά του και πληρώνει βαρύ τίμημα".
GONZALO FUENTES via Reuters

″Λάδι στην φωτιά” ρίχνει η ακροδεξιά στην Γαλλία που βιώνει ένα καταστροφικό κύμα ταραχών επί έξι συνεχόμενενες νύχτες μετά την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό, που σύμφωνα με μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό φαίνεται πως έκανε αδικαιολόγητη χρήση του όπλου του.

Ο Ζαν Μεσιά, υποστηρικτή του Γάλλου ακροδεξιού πολιτικού Ερίκ Ζεμούρ οργάνωσε εκστρατεία συγκέντρωσης δωρεών για τον αστυνομικό και για την οικογένειά του και μέσα σε λίγα 24ωρα συγκεντρώθηκαν 670.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κάλεσμα για δωρεές ”ο αστυνομικός έκανε τη δουλειά του και πληρώνει βαρύ τίμημα”.

Όταν ρωτήθηκε για την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του αστυνομικού, η γιαγιά του Ναέλ, η Ναντιά, δήλωσε σοκαρισμένη. ”Ραγίζει η καρδιά μου”, είπε.

Επίσης για σήμερα υπάρχουν φόροι πως στο κάλεσμα δημάρχων σε όλη τη χώρα για συγκεντρώσεις κατά του κύματος βίας μπορεί να υπάρξουν γενικευμένα επεισόδια με συγκρούσεις μεταξύ όσων διαδηλώνουν και καταστρέφουν επί έξι βράδια και ακροδεξιών στοιχείων που πιθανότατα θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και έχει κριθεί προφυλακιστέος ενώ σύμφωνα με δηλώσεις ακόμη και της αστυνομίας το διαθέσιμο υλικό και κυρίως βίντεο που διαψεύδουν την εκδοχή του κατηγορούμενου, έκανε αδικαιολόγητη χρήση του όπλου του.

Πηγή: Reuters, DPA, AΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή