Γαλλία: Ο Αλέν Ντελόν, 88 ετών, τέθηκε υπό νομική κηδεμονία

O ηθοποιός είχε τεθεί υπό δικαστική προστασία από τις 25 Ιανουαρίου "για την ιατρική του παρακολούθηση".
via Associated Press

Ο Αλέν Ντελόν τέθηκε υπό καθεστώς «ενισχυμένης νομικής κηδεμονίας» από το δικαστήριο της Μονταρζίς, αυτή την Πέμπτη 4 Απριλίου, ενισχύοντας έτσι τα μέτρα προστασίας όσον αφορά τον 88χρονο ηθοποιό, όπως αναφέρει το AFP από πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ο Γάλλος ηθοποιός είχε τεθεί υπό δικαστική προστασία από τις 25 Ιανουαρίου ”για την ιατρική του παρακολούθηση”.

Η ακροαματική διαδικασία την Πέμπτη διήρκεσε λίγο περισσότερο από δύο ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του BFMTV, παρουσία της κόρης του ηθοποιού Aνούσκα Ντελόν, του δικηγόρου της, του δικηγόρου του Aλέν Ντελόν και των δικηγόρων του Aντονί (59 ετών) και του Aλέν- Φαμπιάν Ντελόν (29 ετών), των δύο γιων του.

Η ενισχυμένη επιμέλεια - η οποία μπορεί να διαρκέσει 5 χρόνια και να ανανεωθεί μία φορά - προβλέπει ότι ο επιμελητής έχει εντολή να διαχειρίζεται τα εισοδήματα του προστατευόμενου προσώπου, δηλαδή εν προκειμένω του Aλέν Ντελόν.

Από τον Ιανουάριο, τα τρία παιδιά του Ντελόν βρίσκονται σε μια λεκτική και δικαστική διαμάχη για την κατάσταση της υγείας του ηθοποιού, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019.

Οι γιοι του πιστεύουν ότι χειραγωγείται από την αδελφή τους Aνούσκα, 33 ετών, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, έκρυβε τα προβλήματα υγείας του πατέρα τους και επιθυμεί να τον φέρει πίσω στην Ελβετία όπου η ίδια ζει για να πληρώνει λιγότερους φόρους για την κληρονομιά.

Η Ανούσκα από την πλευρά της, θεωρεί ότι οι αδερφοί της διακινδυνεύουν τη ζωή του πρωταγωνιστή της «Πισίνας» και του «Γατόπαρδου» και υποστηρίζει ότι στην Ελβετία θα λάβει καλύτερη θεραπεία.

Μάλιστα η Ανούσκα Ντελόν μήνυσε τα δύο αδέλφια της για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μετά τη μετάδοση της ηχογράφησης μιας συνομιλίας μεταξύ αυτής και του πατέρα της. Η δίκη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2025 στο Παρίσι. Οι δύο γιοι του θρύλου του γαλλικού κινηματογράφου θα δικαστούν για ”χρήση, διατήρηση ή αποκάλυψη εγγράφου ή ηχογράφησης που αποκτήθηκε με εισβολή στην οικειότητα της ιδιωτικής ζωής άλλων”.

Πηγή: Liberation

Δημοφιλή