Γαλλία: Ο Αλέν Ντελόν θα καταθέσει μήνυση κατά του γιου του

Ο Άντονι Ντελόν δήλωσε σε περιοδικό ότι ο πατέρας του γιόρτασε «τα τελευταία του Χριστούγεννα».
via Associated Press

Ο Αλέν Ντελόν θα καταθέσει μήνυση κατά του γιου του για «ένα δημοσιογραφικό ξέσπασμά του» στο πιο γνωστό περιοδικό της Γαλλίας, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Αντονι Ντελόν δήλωσε στο Paris Match ότι ο πατέρας του δυσκολευόταν να αποδεχθεί την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, προσθέτοντας ότι «κατά πάσα πιθανότητα» ο 88χρονος είχε γιορτάσει προ ημερών «τα τελευταία του Χριστούγεννα».

«Δεν μιλάει πολύ, τον κουράζει ή τον ενοχλεί όταν του ζητάμε να επαναλάβει τι είπε, επειδή η φωνή του πολλές φορές δεν ακούγεται καθαρά», δήλωσε ο Αντονι Ντελόν στη συνέντευξη. Ο πατέρας του, πρόσθεσε, ήταν σε ”ευάλωτη” κατάσταση και «δεν αντέχει πλέον να βλέπει τον εαυτό του έτσι, εξασθενημένο».

Μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευση, ωστόσο, ο Αλέν Ντελόν εξέδωσε μια δυναμική απάντηση μέσω του δικηγόρου του Κριστόφ Αγιελά. Ο ηθοποιός ήταν ”εξαιρετικά σοκαρισμένος από το ξέσπασμα των μέσων ενημέρωσης που ενορχήστρωσε ο γιος του Aντονί”, δήλωσε ο Αγιελά στο AFP, και πρόσθεσε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του.

Ο πρωταγωνιστής ταινιών όπως η ”Πισίνα”, ”Γατόπαρδος” και ”Γυμνοί στον ήλιο” είχε δηλώσει ότι ”δεν αντέχει την επιθετικότητα του γιου του Άντονι, ο οποίος του λέει συνεχώς ότι είναι ξεμωραμένος”.

Ο δικηγόρος είπε ότι ο πελάτης του τον είχε ρωτήσει: ”Ποιος πατέρας θα μπορούσε να το αντέξει αυτό;”

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον Ιούλιο του 2019 και πλέον βγαίνει σπάνια από το κτήμα του στο Ντουζί στην Περιοχή του Λίγηρα της Γαλλίας. Η ανησυχία είχε αυξηθεί για την κατάσταση της υγείας του μετά τη δημοσίευση από την οικογένειά του μιας φωτογραφίας από ένα δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων που ο Ντελόν δείχνει καταπονημένος και αδύναμος.

Η κατάσταση υγείας του Αλέν Ντελόν είχε ήδη τεθεί υπό αμφισβήτηση πέρυσι, αφού τα τρία παιδιά του υπέβαλαν καταγγελία κατά της πρώην προσωπικής του βοηθού Χιρόμι Ρόλιν, κατηγορώντας την για παρενόχληση και απειλητική συμπεριφορά.

Η Ρόλιν, η οποία εκδιώχθηκε τον Ιούλιο από το ακίνητο του ηθοποιού, απάντησε στους εισαγγελείς αρνούμενη σθεναρά τις κατηγορίες εναντίον της και κατέθεσε με την σειρά της μήνυση.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς δήλωσαν την Πέμπτη ότι δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα σχετικά με καμία από τις καταγγελίες, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποδηλώνουν οποιοδήποτε έγκλημα.

Όμως, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Paris Match, ο Αντονι, ο γιος της πρώην συζύγου του Aλέν, Nαταλί Ντελόν, μίλησε για νέες τριβές στην οικογένεια σχετικά με τη φροντίδα του πατέρα του.

Αποκάλυψε ότι είχε καταγγείλει τη νεότερη ετεροθαλή αδελφή του, την Ανούσκα Ντελόν, κόρη του Αλέν Ντελόν και της Ολλανδής, Ροζαλί βαν Μπρέμεν, στην αστυνομία επειδή φέρεται να μην ενημέρωσε την οικογένεια σχετικά με τις επιδόσεις του πατέρα του σε νοητικά τεστ από το 2019.

«Η αδελφή μου δεν ενημέρωσε ποτέ τον αδελφό μου και εμένα ότι μεταξύ 2019 και 2022, ο πατέρας μου είχε υποβληθεί σε πέντε γνωστικά τεστ κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στην κλινική στην Ελβετία και ότι δεν πέρασε κανένα από αυτά», δήλωσε στο περιοδικό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ”μια νοητική επιδείνωση που τοποθετεί τον πατέρα μου σε μια θέση ψυχολογικής αδυναμίας και, επομένως, ευαλωτότητας”, πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του Αλέν Ντελόν δήλωσε ότι ο Άντονι είχε ”μόνο έναν στόχο, να βλάψει τη φήμη της κόρης του Ανούσκα και τη μοναδική σχέση που είχε πάντα με την Ανούσκα”.

Ο δικηγόρος της Ανούσκα Ντελόν είχε δηλώσει ότι θα καταθέσει μήνυση για δυσφήμιση και παρενόχληση εναντίον του αδελφού της Αντονι, ανέφερε η Le Figaro την Πέμπτη.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή