Γερμανία: 25 συλλήψεις για ακροδεξιά συνωμοσία για πραξικόπημα

Σε επιδρομές ανά τη χώρα.
.
.
CHRISTIAN MANG via REUTERS

Συνελήφθησαν νωρίς την Τετάρτη 25 φερόμενα μέλη και υποστηρικτές ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης ως ύποπτοι για επιδίωξη ανατροπής της γερμανικής κυβέρνησης, σε επιδρομές ανά τη Γερμανία, σύμφωνα με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Ένας εν ενεργεία στρατιωτικός και αρκετοί έφεδροι ήταν μεταξύ αυτών που διερευνώνται, είπε στο Reuters εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών BAMAD. Ο εν ενεργεία στρατιωτικός είναι μέλος της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων, όπως ανέφερε.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται πως προετοίμαζαν, από το τέλος του Νοεμβρίου του 2021 το αργότερο, να πραγματοποιήσουν ενέργειες με βάση την ιδεολογία τους, σύμφωνα με το γραφείο. Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν προμήθεια εξοπλισμού, στρατολογώντας νέα μέλη και κάνοντας μαθήματα χρήσης όπλων, πρόσθεσε.

Οι προσπάθειες στρατολόγησης εστίαζαν περισσότερο σε μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, ανέφερε το γραφείο.

Οι επιδρομές διεξήχθησαν από πάνω από 3.000 αστυνομικούς και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σε 11 ομοσπονδιακά κρατίδια, ανέφεραν οι εισαγγελείς στην ανακοίνωσή τους.

Ύποπτοι συνελήφθησαν στα γερμανικά κρατίδια της Βάδης- Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας, του Βερολίνου, της Έσσης, της Κάτω Σαξονίας, της Σαξονίας, της Θουριγγίας, καθώς και στην Αυστρία και στην Ιταλία.

Με πληροφορίες από Reuters

Πήγαινε στην αρχική σελίδα