Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ στήριξε τα εισοδήματα- Γερουλάνος: Ανοιχτός στις προοδευτικές δυνάμεις

Η ακρίβεια έναντι των χαμηλών εισοδημάτων βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου - αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Eurokinissi

Με μήνυμα για το φλέγον πρόβλημα της ακρίβειας παρεμβαίνει η Νάντια Γιαννακοπούλου, καθώς η μακρά προεκλογική κούρσα με ορίζοντα την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ διεξάγεται ήδη σε έντονους ρυθμούς εν μέσω θέρους.

«Αισθάνθηκαν οι πολίτες στις προηγούμενες εκλογές ότι δεν μιλήσαμε για την καθημερινότητα. Το μήνυμά μου είναι να σπάσουμε αυτή τη διαδικασία, να γίνει μία διαδικασία που δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ. Να παρουσιάσουμε θέσεις και προτάσεις. Εγώ πιστεύω ότι η συμμετοχή μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη αν απευθυνθούμε πολιτικά στον κόσμο. Θα κατεβάσω θέσεις για τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Η αιχμή του δόρατος θα είναι το κράτος πρόνοιας. Η οικονομία μπορεί να δείχνει σε επίπεδο αριθμών ότι σταθεροποιείται, όμως ο κόσμος αισθάνεται ότι αυτό δεν αφορά τη ζωή και την καθημερινότητά του, όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ. Με 50 ευρώ δεν παίρνεις δύο σακούλες», τονίζει χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική συνέντευξή της.

Ο Παύλος Γερουλάνος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Γερουλάνος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ
Eurokinissi

Γερουλάνος: Αν εκλεγώ αρχηγός, θα ανοίξω το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

«Αν η εκλογική μας βάση ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημαίνει ότι ο δεύτερος θα έχει πείσει πως τα ελαττώματά του που εμείς αναδείξαμε, μπορεί να τα αλλάξει. Προφανώς θα πρέπει να είμαστε από πίσω του να τον στηρίξουμε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, διευκρινίζοντας ότι εάν γίνει ο ίδιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα το ανοίξει σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

«Όσα λέγονται για την Κεντροαριστερά είναι εντελώς στη λάθος κατεύθυνση, διότι κανείς δεν λέει πώς. Το να μιλάμε για ένα σενάριο φαντασίας, καταλαβαίνετε βγάζει τη συζήτηση από τα προβλήματα του κόσμου. Πρόκειται για απολύτως συζητήσεις απελπισίας ή τουλάχιστον προσμονής για κάτι καινούργιο», είπε, υποστηρίζοντας ότι αυτό που ο κόσμος προτιμάει να ακούει είναι λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα, όπως η ακρίβεια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε τόσο στη σημασία ενός διαφορετικού διοικητικού μοντέλου εκ μέρους του, το οποίο θα αμβλύνει τις ανισότητες, όσο και στην «πείρα που έχω να απευθύνομαι και σε άλλους που μπορούν να υλοποιήσουν την ατζέντα που προτείνω».

Επιπλέον, ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η στάση του κόμματος απέναντι στο θέμα με τα πανεπιστήμια ήταν σωστή, συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης άλλαξε άρδην στάση σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε πει επί του νομοσχεδίου. «Δεν κάναμε ποτέ μπρος-πίσω. Αυτό που είπαμε είναι ότι οποιοδήποτε άνοιγμα αγοράς σε μια χώρα με δίψα για τα πτυχία, πρέπει να γίνει σταδιακά με αξιολόγηση των πτυχίων», σημείωσε.

Ως προς τα οικονομικά, ξεκαθάρισε ότι ο ΦΠΑ πρέπει να μειωθεί για τα είδη πρώτης ανάγκης, διότι είναι το πρώτο μέτρο ανακούφισης που «χτυπά» τη ακρίβεια.

Δημοφιλή